Share |

She Wants Revenge: Zlobná energie divného večera

Bug. Powder. Dust.
foto Roman Bryxi

Výborná americká kapela She Wants Revenge zahrála v neděli 24. června hrstce lidí.
Lucerna Music Bar byl divně studený (přitom teplota byla až až), temný a bohužel poněkud prázdný. Ale kdo dorazil, nelitoval.
Pokud neznáte She Wants Revenge, zkuste si představit, že Joy Division omládnou / oživnou, zaletí si do Ameriky nakoupit staré Bauhaus a všechny desky Swans z 90. let, pustí si to v autě cestou na koncert The Cure, na repeat se jim zasekne písnička Celebrity Lifestyle - pak vylezou ven, potkají se s Interpol, poperou se, Interpol jim ukradnou všechny cédéčka, tak se děsně naserou a odjedou hrát do Prahy.
Koncert SWR byl plný zlobné energie, temnoty a těžkých témat. Taková skladba Sleep, jeden  z vrcholů koncertu, byla čirá bezvýchodnost. Černější než černá. Všechny cesty vedou tak leda dolů, do něčeho hnusného, co radši nevidět, ale musí se tam. Hudba i texty SWR byly drastické, sloupnuté na kost a vtahující. Působilo to ale spíš jako posilující věc než něco, co člověka dostane do ještě naštvanějšího stavu - díky energičnosti songů má jeden chuť se spíš s nedobrými věcmi poprat než rezignovat. Jelo to od začátku do konce parádně. Každopádně - i přes malou návštěvnost byla fajn i atmosféra akce a většina těch, kdo přišli, dokázali tuhle nehranou, emocionální divokost ocenit.
(Pro milovníky muziky 90. let jedna málo známá perlička - zpěvákem SWR je Justin Warfield, TEN justin Warfield, co nazpíval houpavou hitovku Bug Powder Dust od Bomb The Bass. Haha.)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.