Share |

Set It Off 2014 nabídne line-up snů: Odesza (us), Craft Spells (us) a další

foto: pořadatel akce

CREEPY TEEPEE CREW
presents
SET IT OFF 2014 feat. ODESZA (US), CRAFT SPELLS (US), SLOW MAGIC (US), LINDSAY LOWEND (US), AMBASSADEURS (UK) live sets + BLUE HAWAII (CAN) dj set
kdy? čtvrtek 27. listopadu 20:00
kde? NPC VýLetná - Letná Žije, Letenské sady 32, Praha 7

 
Pro fanoušky nejsoučasnější indie-elektroniky je to dost pravděpodobně line-up snů: pražská zastávka putovní přehlídky SET IT OFF nabídne v jednom večeru celkem 6 kapel a projektů, které na scéně představují absolutní světovou špičku. Akci, která proběhne ve čtvrtek 27. listopadu v prostorách NPC VýLetná v Praze na Letné, zaštiťuje crew spojená s festivalem CREEPY TEEPEE.
 
Zčásti proměnlivá sestava putovního Set It Offu se nakonec pro Prahu ustálala na šestici jmen, přičemž pro většinu účinkujících to bude česká premiéra: ať už pro brightonského producenta Marka Dobsona aka AMBASSADEURS nebo jeho washingtonského parťáka Tonyho Mendeze aka LINDSAY LOWEND, od kterých se publikum dočká živých vystoupení, anebo pro ambient-elektronické BLUE HAWAII z Montrealu, kteří si pro evropskou Set It Off tour nachystali DJ set. Jediné jméno line-upu spojuje umělé zvuky s kytarami – jsou to synth-indie-popoví CRAFT SPELLS ze Seattle, reprezentující uznávaný label Captured Tracks. Ze stejného města pak přijíždí dvojice ODESZA, která si do Evropy odskočila z totálně vyprodaného amerického turné. Lineup uzavírá SLOW MAGIC, tedy v Čechách už etablovaný mysteriózní one-man projekt, naživo propojující elektronické podklady se strhující živou rytmikou.
 
Se vstupenkami na pražský SET IT OFF neváhejte: přes síť GoOut je můžete pořídit za 450 korun/kus, na místě budou dražší (pokud se předprodej nevyprodá):   http://goout.cz/cs/koncerty/set-it-off-slow-magic+odesza+craft-spells+blue-hawaii/rkuu/#
 
***********
 
ODESZA (Counter Records-Ninja Tune)
https://soundcloud.com/odesza
Krátce po skončení školy založili spolužáci Harrison Mills a Clayton Knight projekt ODESZA. Už jejich debutová deska Summer's Gone z roku 2012 zabodovala zejména mezi fanoušky elektronického undergroundu. Následoval úspěšný singl My Friends Never Die a v září 2014 přišli s druhým albem In Retrun. Po právě skončeném US turné jim Amerika leží u nohou, Evropu dobývají zrovna teď.
video My Friends Never Die http://vimeo.com/83853562
 
CRAFT SPELLS (Captured Tracks)
https://www.facebook.com/CraftSpells
Ve stáji labelu Captured Tracks (Mac DeMarco, DIIV) zastupují Craft Spells indie-popovou kvalitu, i v jinak většinově elektronickém line-upu Set It Off má parta vedená zpěvákem a kytaristou Justinem Vallesterosem vyjímečné postavení. CRAFT SPELLS, kteří se z bedroom-projektu vyvinuli v plně funkční živou kapelu, přijíždí do Prahy krátce po vydání druhé dlouhohrající desky Nausea.
video Nausea https://www.youtube.com/watch?v=SMN4JKSeVkg
 
SLOW MAGIC (Downtown Records)
https://www.facebook.com/slowwmagic
One-man projekt chlapíka skrytého za maskou kosmické lišky začínal jako čistě DIY aktivita. Kombinací futuristického elektra a živé pohanské rytmiky, která při živém provedení beze zbytku zabírá, brzy získal SLOW MAGIC početné zástupy obdivovatelů po celém světě. Nejnovější album How To Run Away už zaštítil renomovaný label Downtown Records.
video Youths https://www.youtube.com/watch?v=fT50k14Rc9A
 
BLUE HAWAII (dj set, Arbutus Records)
https://www.facebook.com/trubluhawaii
Blue Hawaii je holka-kluk duo z Montrealu, podepsané na labelu Arbutus Records (Grimes, Braids, Doldrums), které vloni zaskórovalo vynikající deskou Untogether. V line-upu Set It Off bude BLUE HAWAII zastupovat Alex Cowan s DJ setem.
video Try To Be http://vimeo.com/58664787
 
LINDSAY LOWEND
https://soundcloud.com/lindsay-lowend
Producent Tony Mendez aka LINDSAY LOWEND míchá hip-hop, house, EDM a další žánry a subžánry do rozmanité hudební směsi, kterou sám označuje jako „neon music“. Mladíček z Washingtonu DC se během pouhých 2 let, co se na scéně pohybuje, vyšvihl mezi respektovaná jména.
track Basement Dweller Overture https://www.youtube.com/watch?v=HMMqJs7WVtY
 
AMBASSADEURS (Lost Tribe Records / Pilot Records)
http://www.soundcloud.com/ambassadeurs
Marku Dobsonovi aka AMBASSADEURS se podařilo prorazit díky publikování svojí muziky online. K živému hraní se tenhle brightonský producent nechával přemlouvat, o to větší ohlasy sklízí za svoje živé sety dnes. Má za sebou několik úspěšných turné mj. právě s ODESZA.
video No Matter What http://vimeo.com/73686473
xxx
oficiální web festivalu SET IT OFF: http://www.setitoffeurope.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.