Share |

Seš-los?

foto: Seš-los?

Poslední červnový víkend (26. - 28. 5. 2015) proběhne v Železném Brodě druhý ročník uměleckého Seš-lost? Letos se zaměří na téma Hodnota umění. Příjemné prostředí městečka v Českém ráji bude opět v přůběhu tří dnů hostit netradiční setkání českých uměleckých matadorů s absolventy či studenty uměleckých škol a veřejností.
 
Loňský první ročník festivalu Seš-lost? dopadl podle organizátorů nad očekávání dobře a splnil svou hlavní myšlenku – výměnu názorů, vzájemnou inspiraci a konfrontaci mezi absolventy uměleckých škol a zavedenými umělci. Dal proto pozitivní impuls k tomu uspořádat ročník další a posílit myšlenku sdružování mladých i zavedených umělců s pedagogy i veřejností a přibližovat životy všech v jedinečném projektu, který je zároveň prostorem pro prezentaci současné umělecké tvorby.
 
V červnu se tak v Železném Brodě opět návštevníci akce setkají s odbornými diskuzí se zavedenými umělci z praxe. Letošní program také zahrnuje koncerty, performance, venkovní výstavy, oblíbenou PechaKucha Night a spoustu dalšího. Díky festivalu opět ožije prostor bývalé šroubárny, ve výstavní síně se promění skvot a festival zavítá i do kina Železný Brod a letos i do prostor hotelu Cristal.
 
,,Není vhodnější místo pro kulturu a umění než malé městečko, které se dá jednoduše proměnit v malou uměleckou metropoli," zve na festival Eliška Lhotská, vedoucí projektu. Po celé tři dny bude v provozu festivalová kavárna, která se večer promění v místo pro after party.
 
Vstupenky na festival bude možné získat od 5. května 2015 i na portálu Hithit.com, kde festival letos můžete finančně podpořit a vybrat si za to svoji odměnu.
 

Seš-losí TUMBLR


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.