Share |

Seicha: Limonáda s matchou, co chutná fakt skvěle

foto Seicha

Matcha, tedy na prach rozemletý zelený čaj, frčí.
Není divu, obsahuje spoustu užitečných látek. Dodává energii, ale oproti kopanci z espressa je to klidnější síla. Říká se, že pomáhá koncentraci. Má tisíciletou historii, nejdříve ho pili čínští hodnostáři (původně se solí, později v našlehané neslané podobě, podobné té dnešní). Za nějakou dobu se práškový zelený čaj dostal do Japonska, kde získal na popularitě - a čajový obřad na sofistikovanosti.
I dnes je japonský způsob podávání čaje matcha používaný. Speciální šlehání a podávání v miskách má neoddiskutovatelný půvab. Zároveň se ale hledají způsoby, jak využít skvělé vlastnosti čajového prášku bez složité přípravy. Kromě všelijakých šejkrů a kdečeho vznikla přímo i limonáda z čaje matcha. A fakt se povedla.
 
Seicha je jednoduchý nápoj. Jeho prostota a zároveň kvalita surovin (použita je vysoká, tzv. ceremoniální sorta čaje) mu dávají velké kouzlo. "1,3 g čaje Matcha plus limetka - tahle boží kombinace vám dodá enegii až na 6 hodin. Silou přírody, samozřejmě, žádný éčkový koktejl," říká výrobce o jedné ze dvou nyní dostupných variant - limetkové. Nás hrozně baví ještě její sestra - grapefruitová. Sofistikovaná nahořklost čajové suroviny se s grapefruitem skvěle snoubí a je tu osvěžující, nepřeslazené pití, které v horku skutečně povzbudí. Je na vás, co vám zachutná víc, každopádně seicha je příjemné pití, které si vychutnáte bez pocitu, že do sebe dostáváte nějaké zbytečné chemikálie. My dáváme palec nahoru.
 
 
seicha.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.