Share |

Sedmý literární večer projektu s názvem Pan Kaplan má knihy rád

17. března 2016 od 19 hodin proběhne další večer projektu „Pan Kaplan má knihy rád“. Březnové téma je literární ceny a ankety a hostem večera bude Pavel Mandys, organizátor cen Magnesia Litera. Tématem bude nejen tato nejvýznamnější česká literární cena, ale literární ceny obecně: včetně těch nejslavnějších, jako je Man Booker Prize, Pulitzerova cena a samozřejmě slavná Nobelova cena.

Místo konání: Creative Gate, Jindřišská 5, Praha 1 (v Jindřišské pasáži)

O projektu
Projekt „Pan Kaplan má knihy rád“ založili Jitka Tomanová a Tomáš Kaplan Fojtík v září 2015. Jde o literární večery, které probíhají vždy jednou měsíčně (zpravidla třetí čtvrtek v měsíci). Každý večer má své téma, ke kterému jsou pozváni exkluzivní hosté. Dřívějších večerů se účastnili například spisovatel Jiří Walker Procházka, překladatel Viktor Janiš, novinářka Alena Slezáková nebo spisovatelky Věra Nosková a Irena Fuchsová. Tyto literární večery kladou důraz na neformálnost a nezávislost, nejsou tedy spojené s žádným nakladatelstvím nebo knihkupectvím.

V rámci tohoto projektu v prosinci proběhla sbírka knih, které přinášeli účastníci večera. Tyto knihy pak byly předány smíchovskému domovu důchodců jako vánoční dárek viz. foto.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.