Share |

Sbor Doodles má koncert v pondělí 7. května a poté jede na festival v Mnichově

foto autor

Sbor Doodles – pražský koncert v pondělí 7 května 2018 a poté festival v Mnichově
Pěvecký sbor Doodles byl založen v září 2011 v Praze. Díky různorodému zaměření můžete od Doodles slyšet širokou paletu žánrů sahající od renesanční hudby a lidových písní, přes věhlasná díla klasické mužské sborové tvorby 19. a 20. století, operní sbory či operetu až po spirituál, muzikál, slavné melodie od Beatles anebo pop 80. a 90. let. Sbor zpívá s doprovodem i bez něj, k několika písním má i společnou choreografii. Doodles by se rádi spolupodíleli na bourání předsudků a šíření vzájemného respektu prostřednictvím hudby a čile se zapojují do široké rodiny LGBT sborů v Evropě. V srpnu 2015 sbor vystoupil společně s London Gay Men’s Chorus na Nové scéně Národního divadla, v následujícím roce podnikl své první zahraniční vystoupení s pařížským gay & lesbickým sborem Podium Paris přímo v Paříži. Doodles též pravidelně koncertují v celé České republice. V současné době má sbor již přes 30 členů. žánrů sahající od renesanční hudby a lidových písní, pře
Po společných koncertech s londýnským a pařížským souborem nyní chystá jediný tuzemský gay sbor Doodles na pondělí 7. května v Praze 5 v 20.00 hodin v evangelickém kostele Na Doubkové  vystoupení se sborem OurSong z americké Atlanty. OurSong je smíšený gay-lesbický sbor zaměřený na špičková provedení náročných populárních skladeb. Doodles mají ve svém repertoáru hudbu celé řady období i stylů od duchovních skladeb až po popové hity. Na koncertu zazní ve společném provedení i vybrané části z proslulé kantáty Carmina Burana.
Od 9. května 2018 do 13. května 2018 se sbor Doodles jako zástupce České republiky zúčastní evropského festivalu Various Voices 2018, kde vystoupí v Gasteigu v Mnichově zhruba 100 sborů s 3500 zpěváky z 19 zemí. Během festivalu mimo jiné zazpívá Doodles kantátu Carmina Burana společně s ostatními sbory v celkovém počtu více jak 2 000 hlasů.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.