Share |

Sbalte si kompas i baterku a zažijte večerní dobrodružné putování ve Žďáru nad Sázavou

foto: pořadatel akce

Přenést se o 300 let zpět a potkat mnicha, šlechtice nebo kupce můžete na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Při dobrodružném putování se bude používat baterka, kompas i mapa. Večerní zážitkové prohlídky aneb Cesta za světlem seznámí celou rodinu formou hry s historií zámku, který býval klášterem, a to v pátek 24. a sobotu 25. února (16 – 21 h).
 
Návštěvníci podle zadaných indicií procházejí areálem bývalého kláštera, současného zámku a také Muzeem nové generace. Na určitých místech se odehrávají živé obrazy ze zdejšího života v minulosti, děti i dospělí potkávají historické postavy a plní zadané úkoly. Pokud děti obstojí ve všech zkouškách, stanou se držitelem „Řádu žďárské hvězdy“, který je bude opravňovat k různým zámeckým „vymoženostem“. Cesty po areálu budou vyznačeny loučemi i svíčkami, zkrátka nezapomenutelná a magická atmosféra se vším všudy,“ popisuje Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.
 
Na všechny čeká velké dobrodružství, ve kterém se objeví historické postavy – například architekt J. B. Santini nebo opat Václav Vejmluva.  Návštěvníci se tak stanou součástí prastarého příběhu. „Zámecká zážitková hra patří hlavní dětem. Rodičům, babičkám a dědečkům je po oba večery určena role sice vedlejší, ale neméně významná. Stanou se důležitým doprovodem a pozor - nezapomeňte dětem do batůžků přibalit baterku a pořádný kus dobrodružné nálady,“ říká Herberová.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.