Share |

Šaty pro změnu

foto Toulcův dvůr

AMWA Organic a Středisko pro ekologickou výchovu Hlavního města PrahyToulcův dvůr vás zvou na jedinečnou akci v bio a textilním světě představující přínosy ekologicky a eticky čisté textilní výroby teoreticky i prakticky, pro celý svět i váš každodenní život.

Hosté: Společnost pro Fair Trade o.s., akad. arch. Oldřich Hozman

Přijďte se osvěžit novými uvědomělými proudy módního a textilního světa a přivítat nadcházející jaro s čerstvými modely návrhářů z Biotextilní platformy AMWA a biotextilními výrobky pro domácnost AMWA Organic.

A jako třešnička na dortu: I nyní budete mít možnost si vybrat a pořídit si svůj kousek radosti s vědomím dobré volby a úlevy s sebou domů.

PROGRAM:

Pátek 11. 3.

17:00-19:00 - Vernisáž výstavy Ušili to na nás! 

(Fotoreportáž z cest po textilních továrnách v Asii...)

Sobota 12. 3. SÁL A

9:30-10:00 Zahájení: Šaty pro změnu aneb význam biotextilu pro život na Zemi (Na cestě ke zdraví a trvalé udržitelnosti... Jana Růžičková a Michal Vališ, zakladatelé české výrobní a dodavatelské společnosti AMWA Organic) 

10:00-11:30 Ušili to na nás! 

(Reportáž z cest po textilních továrnách v Asii, monitorování pracovních podmínek, za nichž vzniká textil pro západní značky a představení celorepublikové kampaně Ušili to na nás! zasazující se o zlepšení sociálních podmínek v textilní výrobě; Společnost pro Fair Trade)

12:15-13:00 Jak poznat kvalitní oděvní výrobu? 

(Praktický návod na rozpoznání kvalitně vyrobených oděvů a složení materiálů, aneb textil a oděvy nejsou z přirozeného stavu věcí "spotřební zboží"; Anique)

13:00-13:45 Celostní a sociální aspekty architektonické tvorby 

(Biotextil nám vytváří životní prostředí nejen ve formě oblečení, ale také domácího textilu. Poslechněte si důležitost zdravého životního prostoru od akad. arch. Oldřicha Hozmana, zabývajícího se holistickou architekturou a ekologickými stavbami, autora například projektu kompletní rekonstrukce Domu osobního rozvoje Maitrea V Praze, projektu celostního hotelu ve španělském El Palol, či mnoha nízkoenergetických domů po celé České republice.)

14:00-15:00 Biotextilní výroba - jak, proč a na co? 

(Principy vznikání a přínosy pro vaše zdraví a lepší svět. Jana Růžičková a Michal Vališ, zakladatelé české výrobní a dodavatelské společnosti AMWA Organic a Biotextilní platformy AMWA)

15:30-16:00 Studentská bio módní přehlídka Biotextilní platformy AMWA

16:10-17:00 Co jste dnes viděli a jak se vás to dotklo 

(volná beseda s přednášejícími nad tím, co vás zajímá)

17:45 Zakončení akce a poděkování (AMWA Organic)

Sobota 12. 3. SÁL B

10:00-12:00 Šaty dělají člověka... A kdo dělá šaty?

(Kdo na oblečení vydělává? Kdo doplácí na jeho cenu? Na cestě od semínka k hotovým džínům. Poznejte kdo, kde a za jakých podmínek vyrábí naše oblečení. Na vlastní kůži zjistěte, jak se pracuje šičkám v textilních továrnách v Bangladéši. Podívejte se zblízka na zaběhlé normy spotřeby a najděte nové možnosti zodpovědného oblékání. Praktický workshop od Společnosti pro Fair Trade pro uzavřenou skupinu. Vzhledem k omezené kapacitě se prosím přihlašujte předem na jitka.olah@fairtrade.cz)

13:00-15:00 Šaty dělají člověka... A kdo dělá šaty?

(Workshop pro uzavřenou skupinu od Společnosti pro Fair Trade)

PO CELOU SOBOTU:

Smlouva s ďáblem (dokument Dánsko, 2006) - skrytou kamerou do textilních továren v Asii (cyklické promítání)

Praktická ukázka výroby moderní obdoby historického korzetu (zakázkové krejčovství Sunday Morning)

Výstava Ušili to na nás!

Návštěvníkům bude po celý den též k dispozici skvělé občerstvení Bio-jídelny Toulcova dvora, od 11:00 se můžete těšit i na výbornou bio a fairtrade kávu, čaje, čokolády a další dobroty od společnosti Fairově.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.