Share |

ŠARY VARY - Ozvěny Varů přivezou do Prahy a Brna přes 30 snímků

foto: pořadatel akce

Den, kdy se uzavírá program MFF Karlových Varech, je již tradičně zároveň začátkem oficiálních festivalových Ozvěn. Diváci pražských kin Aero a Světozor a brněnské Scaly tak budou mít od 11. do 19. července opět možnost dohánět to, co při nabitém festivalovém programu nestihli. Letos je čeká celkem 31 snímků včetně pěti zástupců hlavní soutěže. Na programu jsou divácké hity festivalového okruhu, řada předpremiér či speciální projekce doplněné živými koncerty. Druhým rokem se Ozvěny rozšiřují také na internetový portál aerovod.cz, který nabídne 6 snímků ke zhlédnutí online.
 
Hlavním smyslem Ozvěn je nabídnout divákům v Praze a Brně příležitost zhlédnout snímky, které se do české distribuce nedostanou buď vůbec, nebo s mnohaměsíčním zpožděním,“ vysvětluje dramaturg Ozvěn Ivo Andrle, a vyjmenovává některé z nich „Pokud jde o filmy z hlavní soutěže, letos se těšíme například na Zlaté pobřeží, Babai nebo na zástupce poslední dobou velmi svěží polské kinematografie, snímek Červený pavouk. Dalším skvěle, moderně natočeným polským filmem je Tělo, které bylo na letošním Berlinale oceněno Stříbrným medvědem za nejlepší režii. Za povšimnutí stojí také v Benátkách dvojnásobně oceněný Soud. Diváckým hitem festivalového okruhu je potom snímek Transdarinka, zábavná ostrá jízda kompletně natočená na iPhone s neskutečným drivem nehereček v hlavních rolích. To všechno jsou skvělé a unikátní filmy, které český divák pravděpodobně už nebude mít možnost v kině vidět,“ uzavírá Andrle.
 
Necelý měsíc před distribuční premiérou se v Ozvěnách představí film Amy o předčasně zesnulé zpěvačce Amy Winehouse, který aktuálně boří divácké rekordy v domovské Velké Británii. Hravý snímek Zbrusu Nový zákon o škodolibém Bohovi, který ze svého bruselského bytu otravuje život lidstvu, se zase po několika projekcích v Ozvěnách vrátí do kin až na Štědrý den. Ozvěny nabídnou také dva vynikajícké islandské filmy – Fúsí režiséra Dágura Kariho a snímek Berani, který letos v Cannes zvítězil mezi filmy sekce Un Certain Regard a do českých kin přijde v listopadu. V neposlední řadě se divákům v předpremiérách představí také několik českých snímků: Domácí péče, Prach, Nenasytná Tiffany, novinka Heleny Třeštíkové Mallory či na pomezí žánru balancující Amerika, jejíž projekce 13. a 14. července dokonce obohatí živý koncert hlavních představitelů Jana Foukala a Barbary Adler.
 
Opět nemusí smutnit ani diváci, pro které je daleko Brno i Praha. Internetový portál Aerovod totiž spouští Ozvěny online. Na adrese aerovod.cz budou diváci moci legálně za malý poplatek zhlédnout šestici snímků: Odborný dohled nad východem slunce, Evangelium podle Brabence, Opři žebřík o nebe, Stále spolu, Filmová lázeň a Vlna vs. břeh.
 
Rezervace a předprodej vstupenek
 
Vstupenky na jednotlivá představení je možné zakoupit či rezervovat on-line na webech jednotlivých kin: Aero, Světozor a Scala. Tamtéž lze nalézt více informací a kompletní program. Předprodej na Oficiální ozvěny 50. MFFKV probíhá také na pokladnách kin.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.