Share |

Russian Circles přivezou do Matrixu dvojici Deafheaven

foto: pořadatel

Russian Circles, instrumentální trio z Chicaga, se vrací do Prahy, konkrétně ve čtvrtek 5. dubna do důvěrně známého žižkovského Matrixu. Minulé léto tam vystoupili s japonskými Boris, v mezičase nahráli a vydali album Empros a teď nadešel čas ji živě představit v Evropě. A Praha pochopitelně nezůstane opomenuta.

Novinkové album Russian Circles vyšlo opět na labelu Sargent House a následuje tak trojici nahrávek Enter, Station a veleúspěšné, téměř tři roky staré Geneva. Zakládající členové Mike Sullivan (kytara) a Dave Turncrantz (bicí) hrají už od roku 2007 s basákem Brianem Cookem, bývalým členem Botch a These Arms Are Snakes, a společně dotahují vizi instrumentálního metalu k řemeslné dokonalosti. Právě Russian Circles jsou z mála kapel, které přežili post-rockový a post-metalový boom s grácií a respektem hudební scény.

Novinka Empros je podle labelu jejich nejtvrdším počinem, všímaví fanoušci ovšem nepřehlédnou ani jistou dávku humoru, se kterým kapela pojmenovala první singl z desky, Mládek. Album vznikalo, stejně jako Geneva, v Illinois pod dohledem Brandona Curtise (The Secret Machines, Interpol). 

Před Russian Circles se českému publiku vůbec poprvé představí americká party Deafheaven, jejichž novinkové album Roads to Judah vydal nedávno label Deathwish. Vstupenky za cenu 300 Kč budou k dispozici pouze v den koncertu; je možné si je rezervovat na emailu tickets@kyeo.net. Předprodej není!

Russian Circles (us) + Deafheaven (us)
čtvrtek 5. dubna, 20:00, Matrix, Praha

http://russiancircles.tumblr.com
http://sargenthouse.tumblr.com
http://deafheaven.tumblr.com

www.facebook.com/TwoShovelsEvents
www.kyeo.net 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.