Share |

Rozhovor s profesionálním skateboardistou TOMÁŠEM VINTREM

foto: Maxim Jirak

TOMÁŠ VINTR – český profesionální skateboardista, člen reprezentace ČR ve skateboardingu, organizátor GrandPrix Beroun.
 
Kromě profesionálního skateboardisty s mezinárodními úspěchy jsi také organizátorem akce GrandPrix Beroun, jak dlouho se taková akce připravuje a kolik lidí čítá organizační team?
Na GrandPrix Beroun se reálně začíná pracovat hned následující týden po skončení předchozího ročníku. Ale hlavní přípravy začínají zhruba 5 měsíců před akcí. A kolik na akci pracuje lidí? Řekl bych, že mezi 150 - 200.
 
Kolikátý ročník akce letos pořádáte a jak se vyvíjela historie závodu?
GrandPrix Beroun začala jako malá akce při otevření našeho areálu. Během pár let se nám podařilo akci dotáhnout až do České televize a od roku 2015 jsme jedinou oficiální zastávkou série Světového poháru ve střední Evropě s návštěvností 6000 diváků a pozvanými závodníky z více než 20-ti zemí světa.'
 
Jak se Vám podařilo přilákat do malého města jako je Beroun světovou elitu?
Díky tomu, že již 10 let závodím ve většině z těch největších skateboardových akcí po celém světě si troufnu říci, že drtivá většina profesionálních jezdců jsou moji velmi blízcí přátelé. Samozřejmě zmíním i to, že Beroun má ideální polohu, neboť je vzdálen pouhých 20km od mezinárodního letiště v Praze, kam létají spoje z doslova celého světa.
 
Na co se nejvíce těšíš z letošního GrandPrix Beroun?
Asi na novinky, které připravujeme, progres ve skateboardingu a s tím přicházející posouvání hranic možného a nemožného a také na neuvěřitelnou atmosféru při finále závodu. Po závodě přichází na řadu ještě hiphop hudební festival, na kterém vystoupí 3 známí interpreti a kapely: Paulie Garand, DJ Wich a Troublegang.
 
Jaké jsou šance českých závodníků a komu dáváš největší naději?
Minulý rok se domácímu jezdci podařilo GrandPrix Beroun vyhrát. Tím jezdcem je Martin Pek a troufám si říci, že domácí jezdci mají obrovskou šanci na medailové pozice i v letošním roce. Mým osobním tipem je Rišo Tury ze Slovenska, neboť jeho skateboardové dovednosti jsou vskutku na světové extra úrovni.
 
Kde jste se s celým teamem připravovali na závodní sezonu?
Od začátku roku jsme byli již na mnoha mezinárodních závodech a několika skateboardových cestách, kde jsme se mimojiné připravovali právě na GrandPrix Beroun 2017. Věřím, že jsme přípravy nepodcenili a dali jsme tomu všechno, co jsme mohli

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.