Share |

Rozhovor s novozélandskou zpěvačkou a rapperkou Ladi6

foto: PR

Díky za to, že jsi si udělala čas. Mohla bys nám prosím na začátek trochu přiblížit novozélandskou hudební scénu? Čím to je, že tam máte tak specifický zvuk se silnou vazbou na dubwise a soulové vokály?
 
Ladi6: Na Novém Zélandu má reggae hudba dlouhou tradici, ve skutečnosti jsme jedněmi z největších světových konzumentů reggae.  Tam někde vidím tu spojitost i se soulem a dubwise muzikou.
Ale jinak jsou na Novém Zélandu populární i jiné žánry jako třeba indie rock a pop, a máme tam úspěšné umělce jako The Naked and Famous nebo Brooke Frasera.
 
- Jak bys popsala hudbu Ladi6? A mohla bys nám také trochu představit svojí hudební kariéru?
 
Ladi6: Hudba Ladi6 je inspirovaná tím, co rádi posloucháme v naší kapele.  Jsme fandové do hiphopu, starého dobrého soulu, elektronického funku se synth basama a mnoha dalších . Takže to jak zníme třeba tento rok právě dost záleží nejen na tom, co zrovna posloucháme my, ale taky naši fanoušci.
 
 
- Opravdu se nám moc líbí tvé zbrusu nové album. Mohla bys nám o něm povědět něco více? Kde jste ho nahrávali, kdo ho produkoval, jestli jsou na něm nějací zvláštní hosté a tak podobně.
 
L6: Děkuji! Naši novou desku jsme nahrávali na dvou místech, jedno v Detroitu a druhé ve Waiuku na Novém Zélandu. Byla to dvě úplně odlišná místa - jedno v Dearbornu, v srdci detroitského předměstí a druhé na farmě v malém městečku na novozélandském venkově.
Produkovali ho Parks a Waajeed a hostují na něm MC Invincible (neuvěřitelný rodák z Detroitu) a novozélandský MC Scribe, který rapuje ve Slow Ride a Ready To Fly.
A také jsou tam dodatečné back vokály od Parkse a Tyry Hammond ze Nového Zélandu a také od detroitskýho LO5.
 
 
- Slyšel jsem, že částečně žiješ na Novém Zélandu a částečně v Berlíně a ještě snad dalších městech? Proč zrovna tam?
 
L6: Protože Berlín je pro nás tak inspirativní umělecký místo. Žili jsme tam vždy půl roku po dvě léta za sebou, ten “feeling” tam je prostě jedinečný. Berlín nám taky připadá jako takový ten druh města “do it yourself”, což se docela hodí dohromady s naší kiwi tradicí “udělej si vše sám”.
 
 
 
 
- Jak už jsme na začátku trošku nakousli tu novozélandskou hudební scénu, nechtěla bys našim evropským uším doporučit nějaká tamní svěží jména?
 
L6: Jasně! Mahaliu Simpson, tu můžete najít i na soundcloudu. A dál třeba Electric Wirehustle, @peace, Homebrew, Julien Dyne, Truent nebo Riki Gooche a mnoho dalších.
 
 
- 10. září budete hrát poprvé v Praze. Jak se těšíš a co vlastně vůbec víš o České republice?
 
L6: Ve skutečnosti už jsem v Praze jednou byla. Před pár lety jsme totiž poprvé hráli na Hip Hop Kempu, což sice nebyla Praha, ale  tehdy jsme si to tam zamilovali. A protože mám ráda všechno bohémské, tak Praha byla pro mě to správné místo. Opravdu se mi tam moc líbilo, takže se na tuhle první klubovou show hodně těšíme!
 
 
- A na co se na tvé show v Praze můžeme těšit my? Na čistý soul a hip hop, nebo to bude něco více eklektičtějšího?
 
L6: Bude to spíš eklektické s nádechem hip hopu, soulu , elektroniky a synt´áků. Většinou hrajeme s kapelou, ale tentokrát budeme jen dva, takže to bude intimnější než obvykle. Tím lépe, podle mě J!
 
 
- Gratulujeme a děkujeme za rozhovor. A těšíme se na vystoupení Ladi6 family 10. září v Lucerna Music Baru.
 
 
ptal se: Lomesh, přeložil: Johanes


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.