Share |

Rozhovor s Alo Wala, nastupující hvězdou, kterou uvidíme na #UIOP

United Islands budou už tento víkend. Nečekejte velké hvězdy, spíš zajímavá setkání s novými jmény. Jedním z nich je hudební formace Alo Wala s charismatickou chicagskou rapperkou Shivani Ahluwalia - ta nám poskytla následující rozhovor.
 
Kdo byli a jsou tví hudební hrdinové?
Bob Marley, Nusral Fateh Ali Khan, Michale Jackson, Bahamadie a Grace Jones.
 
Jaká hudba tě nejvíc inspirovala k tomu dělat sama hudbu?
Nebyl to žádný konkrétní žánr, kvůli kterýmu bych začala dělat hudbu - šlo víc o celkový sdělení a hlas, který jsem už v sobě nemohla dál držet.
 
Žiješ současně na několika kontinentech.... jaké to je, střídat místa tak čato?
Není snadný žít na několika místech současně, takže jsem se o to přestala pokoušet. Teď se snažím být prostě tam, kde zrovna jsem, a dát tomu co nejvíc. Pracuju na tom.
 
Přeješ si někdy být normální holka někde na malým městě?
Upřímně si připadám jako docela normální holka, a Kodaň není nijak obří město - takže se tak vlastně docela cítím.
 
Jakou techniku používáš k skládání a nahrávání hudby?
Jsme docela low tech, používáme Ableton 8 a MPC samplery a drum pad. Co se týče skládání, potřebuju jenom beat a sluchátka, tužku, papír a trochu čerstvýho vzduchu, když si můžu dovolit být vybíravá. 
 
Jak jsi dala dohromady svoji kapelu? Kolik lidí se podílí na skládání hudby?
Kapela Copia Doble Systema, se kterou působím, měla už předtím svojí vlastní zabijáckou živou show, takže jsme jen dali věci dohromady a vytvořili zvuk Alo Wala, jak ho znáte teď.
Beaty vznikají ve spolupráci se dvěma až čtyřma producentama, v tomhle ohledu jsme hodně kooperativní. Texty a rýmy si píšu sama a samozřejmě zapojuju i další vokalisty, kteří mají svý vlastní texty. Jeden z důvodů, proč je skvělý být hudebně otevřená, je že můžu pracovat se spoustou muzikantů, který obdivuju a zároveň můžeme znít pořád nově a svěže.
 
Baví nás tvůj styl oblékání. Kde kupuješ oblečení, necháváš si kostýmy vyrábět?
Díky, že to zmiňujete! Určitě se tomu hodně věnujeme. Pro video Cityboy jsme přibrali úžasnýho stylistu - veterána, Jasona Farrera z New Yorku, který hodně pracoval s KTZ, jednou z mých nejoblíbenějších značek. Zatím si nenechávám kostýmy vyrábět, mám něco rozjednanýho s několika návrhářema, možná dáme něco dohromady na příští sezónu, ale zatím pracujeme s jednou skvělou agenturou v Kodani, která si říká Agency V a půjčuje nám věci, takže můžeme všude po světě reprezentovat skvělý skandinávský ztnačky. Jeden z nejzábavnějších návrhářů je Henrik Vibskov z Dánska, v současnosti obrážím tour s maskou z jeho kolekce jaro/léto 2015. Taky mám několik super talentovaných známých, jako jsou dámy z Nor Black Nor White z Indie a Amine Bendriouich z Maroka, díky kterým máme soustavnej přísun etnický inspirace. Když se to všechno zkombinuje, dává to dohromady náš ALO WALA look, o kterým ráda říkám, že má "lunární kořeny".
 
Díky za rozhovor.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.