Share |

Rock'n'Roll z Londýna ve Varně

DJ Cousin Benson

Již toto úterý novém experimentálním prostoru bohnické Varny: literární festival, divoké R'n'R kapely i exkluzivní DJ'ská specialita
Blíží se dlouho očekávaný karneval a literární festival ve staré Varně bohnické léčebny a my Vám přinášíme bližší pohled na to nejzajímavější, co se odehraje.
 
Na londýnské klubové scéně v posledních letech zažívají svou renesanci staré nahrávky ze 40. - 60. let, kterým dávají novou a originální podobu inovátorskou prací se starými gramofonovými deskami DJ's, mezi nimiž patří ke špicče Cousin Benson, který přijede na pozvání pořadatelů Rock' n' Roll Psycho Carneval představit svůj speciálně sestavený set už toto úterý do Varny.  Cousin - vlastním jménem Ian - sbírá již léta nejrůznější LP vykopávky a se starými originálními deskami rythm' n'blues, rock' n' rollu a soulu  pak na gramcích mixuje neznámé pecky, které vám ale zdůrazněním rytmické linky vezmou dech.  Spolu s dalšími  tvoří skupinu podobně laděných DJ' s, kteří si říkají Bande à part   - tím odkazují nejen na francouzskou filmovou klasiku, ale dávají tím najevo svůj základní postoj, totiž že od nich nemáte čekat kompromisy - jsou věrni duchu a provedení staré hudby oděné ve zcela novém kabátě, čímž se shodují s filosofií pořadatelů RPC.
 
Naživo zahrají budějovičtí floutci The Drain, kteří ale rozhodně nepatři mezi rock' n' rolové novice - bassák Michal L. Hořejší má za sebou působení například v kapele On Memory a v současnosti hraje zároveň s Kill The Dandies. The Drain vydávají v těchto dnech novou desku BOY BOY GIRL GIRL BOY (zde), kterou ve Varně poprvé uvedou!
 
Souběžně s kapelami a DJ' s poběží literární festival LITEROPSYCHOPANK, na kterém budete mít možnost ochutnat nejen to nejlepší ze současné nové vlny mladých literátů a básníků, ale také odvázanou performance Antitheater (zde).
 
Doprava do Varny je ohromně snadná a rychlá!
Ze stanice metra C Kobylisy jezdí autobusy č.  200 a 177 (večer každé 2 - 3 minuty), které vás během 6 minut dovezou na zastávku Katovická u areálu Léčebny. Jak se zorientovat uvnitř léčebny vám napoví plánek v galerii, ale na místě též navigační cedule.
Ani noční či ranní návrat zpět není problém - noční linka 505 vás doveze za 20 minut do centra Prahy.
Více info o akci zde 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.