Share |

Rita Ora – superstar, nebo ne?

 

Extravagantní čtyřiadvacetiletá zpěvačka s balkánským původem už od roku 2012 boduje v britských hudebních žebříčcích. Čtyři z jejích singlů se dokonce prosadily jako hit #1, čímž Rita dorovnala skoré ex-Spice Geri Halliwell. Není divu, že ji mnozí už dnes označují jako superstar, která by neměla ujít ničí pozornosti. Sledují ji i takové hvězdy, jako Calvin Harris, Macklemore nebo Prince, se kterými připravila své nové album.

Držitelka mnoha nominací na ceny MTV a BRIT awards se ale nespokojí s hudebními úspěchy a místo divokých večírků a skandálů se věnuje nejrůznějším dalším zálibám. Možná právě díky tomu si získala respekt a obdiv okolí. Kromě hudby laškuje například i s filmem a herectvím.

Objevila se například v šestém dílu Rychle a zběsile a letos jsme ji mohli vidět v provokativním trháku Padesát odstínů šedi jako adoptivní sestru hlavního hrdiny. I když ve filmu promluví pouze čtyřikrát, za svůj výkon si vysloužila uznání od úspěšného producenta Harveyho Weinsteina. Takže i ve filmu stojí Rita na začátku slibné kariéry.

Pozitivní ohlasy sbírá navíc i ve světě módy a mezi její obdivovatele se řadí například i Jay-Z a Beyoncé! Její styl je nepřehlédnutelný a to v nejlepším smyslu slova. Umí skvěle kombinovat výrazné materiály, barvy, motivy i netradiční střihy a ráda experimentuje. Jejími oblíbenci jsou kombinace vintage se současnými trendy, boyfirend style a zajímavé textury látek.

Od loňského podzimu navrhuje vlastní řadu oblečení, bot a doplňků pro adidas Originals a její kolekce přitahují pozornost podobně jako kolaborace této značky s Jeremym Scottem. Díky tomuto spojení si Rita připsala další prvenství, je totiž první umělkyní, se kterou adidas Originals spolupracuje. Koho by spojení popové krásky a klasické streetové značky překvapilo, měl by vědět, že Rita je velkou milovnicí tenisek a od svých šestnácti let, kdy si přivydělávala v prodejně bot, adidas Originals ráda nosí.

I proto k téhle spolupráci přistupuje na celebritu opravdu zodpovědně. Nešetřila svým drahocenným časem a pravidelným schůzkám každé dva týdny věnovala vždy minimálně pět hodin. Záležet si dala i proto, že se poprvé zapsala jako autorka kolekce namísto tváře nebo ambasadorky. Než se pustila do samotného navrhování, důkladně prostudovala archiv značky z posledních padesáti let a všechny dosavadní modely tenisek.

Ve své letošní kolekci nevynechala ani žhavý hit roku 2015, ikonické tenisky adidas Superstar. Dvěma párům přidala klínový podpatek a ozdobila je pestrými potisky. Další dva páry ladí do černé, jednou s motivem bílého dýmu a podruhé s barevným rentgenem chodidla. Mrkněte na ně na www.adidas.cz/superstar nebo v adidas Concept Stores v Praze Na Příkopě a v Palladiu, vybraných značkových prodejnách adidas a dalších prodejnách se sportovní anebo volnočasovou módou v České republice.

Z dívenky, která původně zpívala v hospodě svého otce, se Rita Ora dokázala vypracovat na respektovanou osobnost, která jde za svým cílem a nebojí se nových výzev. Ke svému statusu vysoce sledované celebrity říká, že být superstar „neznamená pokračovat v něčích stopách.“ Rita je individualistka, nezáleží jí na tom, jestli vyprodává koncertní sály a stadiony nebo jestli o ní každý den píšou v novinách. Jediné co chce, je být co nejlepší v tom, co dělá.

Je to podle vás ta pravá superstar?

#adidasOriginals #Superstar


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.