Share |

Říjnové koncerty v MeetFactory ukáží mnohé z indie scény

foto: pořadatel akce

Hudební říjen v MeetFactory otevřou kanadští Operators, kteří letos vydali album “Blue Wave”. Pár dní nato otestují britští Mount Kimbie na zdejším publiku tracky z jejich nové desky. Postpunkoví Newyorčané z Parquet Courts přijedou ukázat, proč jsou miláčky současné indie scény. Na Radio Wave Stimul Festivalu vystoupí rapoví Death Grips a britští Raime a nabitý měsíc uzavře newyorská průkopnice queer rapu Mykki Blanco, která přijede představit svůj dlouhohrající debut.
 
Bohemian Like You: Operators (CAN) / 7. 10.
Naléhavý hlas Dana Boecknera, charakteristický pro nahrávky (čerstvě se obnovivší) Wolf Parade, (jednorázové) Divine Fits nebo (už zaniklé) Handsome Furs vévodí i jeho nové kapele Operators. Ti na jaře vydali parádní debut Blue Wave, který produkoval Graham Walsh z Holy Fuck a sklízí zaslouženě oslavné recenze za osvěživé současné new-wave. Na podzim se Operators ve složení Dan Boeckner (kytara, zpěv), Devojka (synths), Dustin Hawthorne (baskytara) a Sam Brown (bicí) vrací na starý kontinent, aby v pátek 7. října rozbalili svojí paranoiou nasáklou show v naší továrně.
 
Mount Kimbie (UK) / 13. 10.
Mount Kimbie chystají na leden 2017 svojí třetí, zatím nepojmenovanou desku, která vyjde u slovutných Warp Records. Ještě předtím si ale britské post-dubstepové duo střihne několik koncertů a otestuje tak nové tracky na publiku – kromě pařížského Pitchfork festivalu se po třech letech vrátí i do MeetFactory, kde ve čtvrtek 13. října rozehrají Dominic a Kai svojí barevnou elektronickou show.
 
Parquet Courts (US) + Pill (US) / 19. 10.
Postupunkoví newyorští Parquet Courts se po loňském vyprodaném koncertě v (bohužel dnes už zavřeném) Basement Baru vrací do Prahy! V Texasu zakořenění vyznavači kytarového lo-fi patří už pět let k tomu nejlepšímu, co zámořská nezávislá scéna nabízí. Pořádný poprask způsobil už jejich debut Light Up Gold z roku 2012, o dva roky později pak vychází na labelu What´s Your Rupture v pořadí třetí deska Sunbathing Animal, která skupinu v čele s dvojicí Adrew Savage a Austin Brown vystřelila mezi světovou indie elitu (55. pozice v albovém žebříčku Billboard). S parádní novou, za 6 let existence již pátou deskou Human Performance (4/5 od Guardianu, Best New Music od Pitchfork) přijedou dokázat, proč jsou miláčky současného indie publika. Support pozici obsadí brooklynská no-wave formace Pill v čele s charismatickou Veronicou Torres, která letos v srpnu vydala na labelu Mexican Summer debutové album Convenience nabité politicky výbušnými texty a pohrdáním vůči rockovému formalismu.
 
Radio Wave Stimul Festival: Death Grips (US) + Raime (UK) / 24. 10. / VYPRODÁNO
Druhý Radio Wave Stimul festival roku 2016 přiveze do smíchovské MeetFactory zásadní jména industriálně-noisové a elektro-experimentální scény. Death Grips dělají rap, ten ale v podání MC Ridea přechází až do bolestivého křiku a společně s ADHD beaty bubeníka Zacha Hilla jejich hudba zní jako ty nejtvrdších industriálně-noiseové projekty. Doplní je londýnské duo Raime vycházející vedle Prurienta nebo Tropic of Cancer na trendsetterské značce Blackest Ever Black, nyní usídlené v Berlíně. Právě zde vznikala očekávaná nahrávka Tooh, na níž se dvojice řazená ke klubové elektronice noří do železobetonového srdce města a při jejím poslechu vyvstávají obrysy brutalistických budov továrních měst, stejně jako ozvuky post-punkové éry v disonantních kytarových linkách a analogovém technu střihu Cabaret Voltaire. 
POZOR! Posledních 50 vstupenek za cenu 390 CZK bude k dispozici v den akce od 19 hodin na vstupu. Rezervace nejsou možné.
 
Bohemian Like You: Mykki  Blanco (US) / 27. 10.
Mykki Blanco (narozena jako Michael David Quattlebaum Jr) není domácímu publiku neznámá  – newyorská průkopnice queer rapu vydala v roce 2012 průlomový mixtape Cosmic Angel a hity Wavvy nebo Haze.Boogie.Life, o rok později se představil i u nás ve fabrice. Loni se Mykki spojila s labelem !K7, vytvořili značku Dogfood Music Group coby platformu pro undergroundové umělce, kde vydali na sklonku roku kompilaci C-ORE a kde vyjde letos v září konečně i debutová deska Mykki.

 
Další koncerty v produkci / koprodukci MeetFactory:
2. 11. Jessy Lanza (CAN)
4. 11. Crystal Fighters (UK)
7. 11. Midi Lidi (CZ) + guests: Mayen, Ľubo Burgr & Pjoni, Ventolin DJ set
8. 11. 65daysofstatic (UK) + Thought Forms (UK)
9. 11. Autechre (UK)
12. 11. Tommy Cash (EE)
18. 11. Asaf Avidan (IL)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.