Share |

Režisér Trainspottingu v Aeru roztančí živého Frankensteina, doprovodí je Underworld

Underworld / promo foto

Danny Boyle (Trainspotting) s hudbou Underworld: Frankensteinovský příběh bude přenášen z britského divadla do kina Aero. 

Když byl Nicholas Hytner v roce 2003 jmenován uměleckým ředitelem londýnského Národního divadla, byl Danny Boyle (Trainspotting, Milionář z chatrče, 127 hodin) jedním z mnoha režisérů, na které se obrátil s nabídkou spolupráce. Hytner a Boyle se seznámili již před deseti lety v Royal Shakespeare Company (Královské Shakespearovské společnosti), kde oba pracovali jako režiséři. Právě tehdy se v Boylově hlavě zrodila myšlenka na zrežírování Frankensteina. Ale až nyní, po 15 letech promýšlení a Boylova “filmového rozptýlení”, se projekt dostává na prkna Národního divadla a díky projektu NT Live i na plátna kin. Kino Aero tak má tu čest hostit 17. března přenos divadelní hry Frankenstein v režii oscarového režiséra Dannyho Boyla.
Hudbu i zvuk k představení dostala na starost britská taneční legenda Underworld, jejíž skladby se objevily ve všech filmech režírovaných Danny Boylem.

NT LIVE: přímý přenos z Národního divadla v Londýně
Danny Boyle: Frankenstein
kino Aero, 17. 3. 2011/ 19.45 hodin
Představení je uvedeno v anglickém znění s anglickými a českými titulky v překladu Zuzany Joskové.

Více informací na www.aerofilms.cz/ntlive

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.