Share |

Revoluce v koukání na televizi? Netflix v Česku

repro Netflix PR

Poku čtete americké volnočasové weby a facebookové stránky, muslei jset na to narazit. "Nejdu pařit, dám si Netflix-maratón." "Jsem nastydlý, budu koukat na Netflix a pít čaj" atakdále. Netflix je obrovský fenomén - a míří i k nám.
Co to je
Online systém na vysílání filmů a TV  pořadů. Můžete se dívat na svém počítači, tabletu, mobilu i televizoru. Prostě - má to obrazovku a je to připojené k internetu? Tak na tom můžete koukat na Netflix.
Milovníci seriálů si můžu dávat díly hned po sobě a nečekat třeba týden na další. Prudce návykové. Kromě toho nabízí i exkluzivní obsah jako vlastní filmy či třeba záběry z Berlinale.
(Dá se předpokládat, že zejména seriály by u nás mohly zabrat, zrovna minulý víkend se objevily zprávy, že sledovanost TV seriálů u nás díky sledování online naskočí i o desítky procent.)
Jak
Netflix fungují na bázi měsíčního předplatného. Pro vykutálené Čechy, mistry ve stahování zdarma, to může a nemusí být překážka. Poplatky jsou v řádehc nízkých stokorun měsíčně, což je pro placené TV konkurenční. Ne že by u nás nic podobného nebylo (O2 nabízí možnost předplatného a nebo si můžete pustit za nějakých 45 korun film dle výběru, Nova má své Voyo, cosi chystá UPC Prima). Ale Netflix je obrovská firma a bude znamenat velice značné rozšíření nabídky. 
Kdy
Firma byla založena v roce 1997, sídlí v kalifornském Los Gatos. Nejdřív fungovala tak, že rozesílala DVD. V současnosti působí v 50 zemích, převálcovala konkurenty na poli filmů a drtí TV kanály. Z USA postupně expandovala do Evropy, u nás bude už brzy. "V České republice začneme nabízet naše služby, máme to v plánu nejpozději během příštího roku," řekl HN Cliff Edwards, šéf komunikace Netflixu. Jsme zvědavi.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.