Share |

Report: Elekce

Report: Tvoří se historie – Johny Machette naučil Ewu Farnou se snapchatem! V den zahájení čtvrtého ročníku festivalu české elektronické hudby Elekce se u jednoho stolu potkali popová zpěvačka Ewa Farna, zpěvák a youtuber Johny Machette, DJ a producent NobodyListen a šéfdramaturg hudební televize Óčko Alexandr Guha.
 
 
Jakmile se potkali, poučil protřelý Johny Machette Ewu Farnou o trikách na snapchatu a také ji pomohl aplikaci stáhnout. Moderátorky Hana Biriczová a Juliána Slivoňová se postupně ptaly všech tří dvaadvacetiletých interpretů, jaké jsou jejich oblíbené mediální kanály a jak postupují při zveřejňování nového obsahu.
 
Johny Machette: “Nahraju video na youtube, klik, sharnu na facebook, klik, sharnu na twitter a pak třeba ještě večer nahodím fotku na instagram s informací ‘Nový klip je venku.’” Důležité podle Johnyho j e ale znát svoji cílovku a komunikovat s ní jednotně. Jakub Strach alias NobodyListen miluje od svých šestnácti let Twitter, kde zveřejňuje krom novinek své názory. Pracuje hodně i se svým instagramovým účtem, který popsal jako „čistý a minimalistický.”
 
Ewa Farná má sice z pozvaných hostů zdaleka nejvíce fanoušků na své facebookové stránce, svoji cílovku ale tak dobře nezná a na sociálních sítích se tolik nerealizuje. Navíc se teď nalézá v období, kdy se chce vymanit z představ o „dvanáctileté slečně s rovnátkama.” Ewa pobavila diváky tím, že v Polsku získala cenu za nejvíce vyhledávanou celebritu internetu, ale údajně ve spojením s jejím jménem bylo ve většině případu i slovo „porno.“
 
Ewa Farná se narozdíl od Nobodyho a Johnyho často objevuje v televizi, a jak podotkla Hana Biriczová, „Ewa ještě zažila slávu v ESU.“ NobodyListen tvrdí, že televizi dobrých šest let neviděl, navíc zpochybnil svoji možnost se vůbec do české hudební televize dostat. Šéfdramaturg Óčka Alexandr Guha mu ale oponoval – Óčko je sice kanál popové hudby, Óčko Express je ale přesně prostorem pro mladou „alternativní“ krev jako je NobodyListen. Naopak Johny Machette je na Óčku dávno provařený díky své písni Spasitelé, kterou nahrál s Ondřejem Brzobohatým.
 
Všichni tři umělci se shodli na tom, že veřejně nevyjadřují své politické názory. NobodyListen byl dokonce trochu překvapený, že byl podepsán pod únorovým vyjádřením labelu BigBoss k současné politické situaci a přiznal, že se v něm moc neangažoval. Na otázku, co nejvíce vyvolává nenávistné reakce mezi fanoušky, odpovídá Johny Machette: „Lidi nejvíc hejtujou, kdykoliv vydám novou písničku. Prostě pokaždý. Ale já se tím bavím.“
 

Součástí programu festivalu české elektronické hudby Elekce jsou každoročně panelové debata, a tak i tento rok nabízí Elekce výběr debat a diskuzí na témata, která se dotýkají českého hudebního průmyslu.
 
Šestidenní festival Elekce vyvrcholí víkendovým 36hodinovým programem v novém studiu PRÁM v pražské Libni. Prosvětlené industriální prostory nabídnou vnitřní stage i venkovní program na útulném dvorku, kde během soboty proběhne například workshop sítotisku. Celých třicet šest hodin bude na Elekci nepřetržitě hrát hudba v podání celkem třiceti interpretů.
 
Veškerý program v Café Jedna je zdarma, čtvrteční masterclass a projekce v kině AVU stojí 60 Kč a vstupenka na Elekční víkend ve studiu PRÁM je k dostání za lidových 250 Kč. /WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.