Share |

Reebok představuje sběratelské modely bot odkazující na ikonickou filmovou ságu

foto: Reebok

Píše se rok 1986. Filmoví fanoušci jsou napnutí. Do kin totiž přichází dlouho očekávaný druhý díl kultovní filmové ságy Vetřelec. Hlavní hrdinka Ellen Ripleyová v podání Sigourney Weaver zároveň představuje světu dnes už ikonické boty „Alien Stomper“, které pro ni vyrobila značka Reebok. /WEB/
 
Více než 30 let po premiéře snímku Vetřelci se Reebok rozhodl splnit sen fanouškům této filmové ságy i vášnivým sneakerheads – představuje speciální sběratelský pack Final Battle se dvěma inovovanými modely Alien Stompers. Zdobí je celá řada motivů odkazujících na tuto legendární filmovou sérii a na souboj Ripleyové s královnou xenomorfů.
 
Model „Queen“ Alien Stomper byl inspirován lesklým exoskeletem královny vetřelců. Dominantní černou barvu doplňuje jedovatě zelená, která prosvítá z průhledné mezipodešve a odkazuje na leptavou krev vetřelců. Nárt je ozdoben nápisem „XX121“, což je kódové označení pro mimozemské druhy.
 
Model „Powerloader“ Alien Stomper našel inspiraci ve speciálním zařízení, které Ripleyová používala k přenášení těžkého vybavení, ale také jako zbraň v závěrečném souboji. Najdete na nich „bezpečnostní“ žluto-černý vzor a červené šipky odkazující na pohyby hydraulického zařízení. Nápisy PWL a P-5000 připomínají původ zařízení a jeho sériové číslo. Prošívání na jazyku je pak inspirováno čalouněním těchto mechanoidů.
 
Box jako kosmická loď
Unisex modely jsou uloženy ve speciálním boxu, který je plný symbolů odkazujících na klíčové momenty snímku. Návrháři značky Reebok pátrali ve filmu i na internetu po detailech ukrytých v nakládacím doku, který byl dějištěm závěrečné bitvy.
 
„Královnina komnata“, jak se jmenuje jeden ze dvou vnitřních boxů, je vyzdobena vzorem „úlu“ vetřelců. Má velmi nápadný vzhled s xenomorfy, jejich různými vývojovými stádii, ale také detaily z trupu vesmírné lodi, a to včetně ikonického podlahového roštu a ventilace. Box pro Powerloader je navržen jako komora, ve které byl „nakládací oblek“ umístěn.
 
Originálně zdobený box je ručně vyrobený a následně potištěný pomocí několika technologií, které pracují i s hloubkou a strukturou povrchu. Každý z párů je pak uložen v samostatné krabici.
 
Sběratelský pack Reebok Alien Stompers „Final Battle“ zakoupíte za 8 898 Kč ve Footshopu, kde budou boty oficiálně představeny 18. července. Přijďte si od 19 hodin užít nabitý program. Absolut bar si připravil speciality inspirované filmem Vetřelci, s alieny se utkáte i ve virtuální realitě. O hudební doprovod se postará Mike Trafik.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.