Share |

Red Bull Máchův Brooklyn vyráží do 5 měst

Kato, foto Lukyn Wagneter, Red Bull Media House

Citace je pasé, v nové éře přichází rapcitace!
Lyriku i epiku máme ještě nadřenou z maturity. Teď nás čeká seznámení s rapcitací - zbrusu novým poetickým žánrem. V 5 českých městech se proti sobě postaví hip-hopoví nadšenci, jejichž nejostřejší zbraní budou dokonale zvládnuté texty 4 rapových songů. Finále recitační soutěže Red Bull Máchův Brooklyn proběhne v Bratislavě, kde se utkají ti nejlepší z Česka i Slovenska. Na celé klání bude kromě odkazu Karla Hynka Máchy dohlížet i Kato. Rapper z masa a kostí, který se stal ambasadorem letošního už 2. ročníku.
Máchův Máj, tedy klasiku českého básnířského dědictví, zná každý a skoro všichni umíme odrecitovat jeho první verše. Často kontroverzní rýmy 21. století teď můžeme slyšet z úst současné mladé generace, která oseká legendární československé rapové kousky o hudební část a tu textovou přednese v rámci soutěže Red Bull Máchův Brooklyn plnému hledišti i tříčlenné porotě. Ta rozhodne, kdo se z České republiky postaví 2. prosince slovenskému soupeři v Bratislavě.
Hip-hop a rap jsou uměním ulice a Plzeň jako město, k němuž streetová kultura neodmyslitelně patří, bude vůbec první zastávkou, kam 3. listopadu poetické turné Red Bull Máchův Brooklyn zamíří. „Bude legrace sledovat, jak k rapcitaci studenti přistoupí. Projekt by mohl vnést trochu nadhledu do českého rapu a určitě obnaží, do jaké míry mají české texty obsah či ne. Uvidíme, jestli to způsobí i nějakou sebereflexi ze strany našich MCs,“ mluví za českou hip-hop scénu životem protřelý Kato. Kromě něj projedou jednotlivá kola po celé republice jako tzv. speakeři ještě Jiří Burian aka Kapitán Demo a Hanny Firla. Jména nekompromisních soudců v porotě budou odtajněna před každou zastávkou.
Red Bull Máchův Brooklyn 2015
3. 11. Plzeň @ Papírna
11. 11. Zlín @ podzemní garáže MAX32
18. 11. Olomouc @ U-klub
24. 11 Praha @ ÚLUV – Ústředí lidové umělecké výroby
25. 11. Hradec Králové @ klub Náplavka
2. 12. Bratislava
 
Každá městská čtvrť má svá pravidla, jinak tomu není ani i u Red Bull Máchova Brooklynu. Zúčastnit se v každém městě může kdokoli, kdo se nebojí rapcitovat pavoukovým systémem proti 15 dalším performerům. Úkol zní jasně – přesvědčit porotu nejen verši, ale také celkovým vystupováním, že právě vás má poslat reprezentovat českou scénu do finále na Slovensko. Tam bude během listopadu souběžně probíhat Red Bull Hviezdoslavův Brooklyn.

 
Nechte se na území Red Bull Máchova Brooklynu pozvat Jamesem Colem:
http://www.redbull.com/cz/cs/events/1331751862474/machuv-brooklyn-prihlaseni-recitace-zastavky-info
Fotografie, videa a další novinky sledujte na redbull.cz/brooklyn
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.