Share |

Red Bull Letecký den se vrací do Prahy

foto: Milan Cais

Do českého vzdušného prostoru zavítá letos již potřetí v historii slavná soutěž stvořená pro všechny dobrodruhy i kreativní konstruktéry – Red Bull Letecký den. Naposledy se divoké stroje „proháněly“ nad pražskou Vltavou před sedmi roky. Teď je Praha uvidí znovu, a to už tuto neděli 22. září.

Tohle si žádný šílený konstruktér nesmí nechat ujít. Snílci dostali příležitost zhmotnit své bláznivé představy a předvést je světu. Česko může znovu ukázat, že je národ kutilů a české zlaté ručičky dokáží zázraky.

Ani tentokrát nepůjde jen o to, kdo doletí nejdál. Hodnotit se budedélka letu, kreativita a předletová show na 6m vysoké letecké ranveji, (rozuměj rampě). Přesto Praha doufá, že se některý z týmů pokusí nad Vltavou zlomit současný světový rekord, který dělá zhruba 70 metrů. Skvělá show je ale zaručená v každém případě. Vzdušná kreativní bitva má více než dvacetiletou tradici. Ta první se uskutečnila ve Vídni v roce 1992 a nalákala tehdy desítky tisíc diváků. Od té doby slaví úspěchy po celém světě.

Na Dvořákové nabřeží  se bude přepisovat historie letectví, zkrátka bude to stát za to. Chceš vidět na vlastní oči létající Hvězdu smrti, Hladového ještěra nebo třeba stroj, který chystá Evropa 2? Její Superhéro a posádka ve složení Patrik Hezucký, Lucie Šilhánová, Pavel Cejnar a další bude jedním z vrcholů celého dne. Možná právě oni překonají světový rekord. Obecenstvo bude po celou dobu hýčkáno hlasivkami Tomáše Hanáka. Tak nezapomeň. 22.září, Dvořákovo nábřeží, začíná se ve 13:00…

A o co že se vlastně posádky utkají? Kromě bezmezné slávy a obdivu veřejnosti si nejlepší z nejlepších odnese i hezký čtvrtmilionek...(rozuměj Kč 250.000,-)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.