Share |

Red Bull Hviezdoslavov-Máchův Brooklyn vyhrál Elgroth z Plzně

foto: Lukáš Wagneter

Velké finále československé rapcitační soutěže Red Bull Hviezdoslavov-Máchův Brooklyn vyhrál Jan Pilík aka Elgroth. Svými převleky, netradičním, osobitým a někdy až hrůzu nahánějícím pojetím rapcitace si získal porotu a následně i fanoušky.  Elgroth pozvedl nad hlavu cenu pro vítěze v podobě sochy Máchy a Hviezdoslava a odnesl si dvě letenky do New York City do opravdového Brooklynu.
 
Opuštěná budova na břehu Dunaje kompletně přetvořená do Brooklyn stylu se otřásla v základech. Galerie fotek finalistů, streetartové zvěčnění Máchy a Hviezdoslava hned vedle podia nebo zpřístupněná střecha s okouzlujícím výhledem na Bratislavu zpestřily zážitek z rapcitačního večera.
O vítězi rozhodla tříčlenná porota složená z velkých jmen československé rapové scény. Český ambasador a mistr slova Kato, a jeho dva slovenští bratia Supa a Strapo. O podkres k rapcitaci a ještě vyladěnější atmosféru se starala nejprve houslistka a na závěrečné rapcitační souboje dotvářel atmosféru svou příčnou flétnou Radimo z Champion Sound.
 
„Kluci si tady hrozně mákli, nemám k tomu slov. Hrozně se mi líbí na tý partičce studentů, který to celý organizujou, že do toho jdou strašně po hlavě. To jsou lidi, který to chtěj opravdu dělat, a je to vidět. Že to nemaj jako job, že to maj jako něco, co je baví a berou to jako svojí srdeční záležitost. Což je v dnešní, přestřelený době fakt fajn. Díky jim za to,“ komentuje Elgroth práci studentů, kteří celou akci pod záštitou společnosti Red Bull uspořádali.
 
Během čtyř kol finálního battlu v recitaci rapových textů českého a slovenského hip-hopu se předvedlo celkem 16 nejkvalitnějších rapcitátorů ze všech lokálních zastávek Red Bull Máchova i Hviezdoslavova Brooklynu, kteří přesvědčili buď porotu, nebo publikum, které jim udělilo divoké karty. Jediným zástupcem něžného pohlaví byla pražská vítězka Lady Č esnek, která už ve čtvrtfinále podlehla právě svému českému kolegovi Elgrothovi. „Myslím si, že Elgroth jako jediný pochopil, o čem tahle soutěž je. Že můžeš recitovat cizí text a i tak vyjádřit vlastní myšlenku,“ vychválil ještě svého favorita Kato.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.