Share |

Ratolest Fest, nejlepší den pro rodinu u řeky. Už tuhle sobotu!

foto: pořadatel akce

28. května od 9:00 do 19:00.
Přes 80 zážitků na dvou náplavkách i hladině Vltavy, sporty, kroužky, oddíly, kratochvíle pro děti od 0 do 14 let a klidné posezení pro rodiče.
 
Ratolest Fest v kostce
Ratolest Fest je navržený tak, aby děti po dni plném zážitků spokojeně usnuly a dospělí načerpali inspiraci na prázdniny a školní rok. Nabízí víc než 80 interaktivních stanovišť tělovýchovných jednot, sportovních klubů, školek a organizací pracujících s malými i těmi nejmenšími. Seznamuje malé sportovce s menšinovými i olympijskými sporty. Stimuluje estetické cítění ve výtvarných i pohybových dílnách.
 
Ratolest Fest je součástí projektu Českého Olympijského Výboru.

Co je na Ratolest Festu jinak?
Festival vidí svět dětskýma očima a chce si pořád hrát. Ratolest Fest nepotřebuje doprovodný program, celý areál je velký program. Na každém stanovišti můžete něco nového vyzkoušet, zažít nebo ochutnat. Ratolest Fest nabízí zážitky a představuje spoustu aktivit, kterým se děti i rodiny mohou věnovat po celý rok. Skvělé festivalové menu vaří pečlivě vybraní usměvaví kuchaři z dobrých ingrediencí. Inspirace pro rodiče na celý rok „Špuntům všech věkových, velikostních a výkonnostních kategorií nabídnou obě náplavky i Vltava tak široký výběr kratochvílí, že ani nebudou vnímat, jak běží čas, a večer spokojeně padnou do duchen. Nabízíme dětem spoustu zážitků, které jsou pro rodiče možnostmi zjistit (často možná překvapivě), jaký sport jejich potomky baví. Jsem moc rád, že se nám už třetí rok stále daří navyšovat počty sportovních i uměleckých disciplín v areálu. Letošní novinkou bude třeba dětská parkurová dráha s poníky, stanoviště řeckořímského zápasu, atletiky nebo aikida.“ doporučuje za Ratolest Fest Matěj Špiroch a zároveň dodává: „Festival navazuje na spolupráci s Českým Olympijským Výborem, jehož projektu Česko Sportuje je hrdou součástí. Letos budou děti soutěžit o titul „Fest Ratolest“, který společně s odměnou od ČOV získá každý, který vyzkouší nábor alespoň 12 různých sportů.“ „Snad každá pražská rodina týden co týden už od středy přemýšlí: Kam o víkendu s dětmi? Ratolest Fest děláme, abychom na tuto otázku dali jasnou odpověď. Na dvou náplavkách nabídneme rodinám pestrý celodenní program i spoustu podnětů pro volný čas o prázdninách či školním roce. Osobně se těším třeba na ragby pro nejmenší v podání RC Tatra Smíchov, na divadelní program na lodi Tajemství nebo na vodní program v režii jachtařů, kajakářů a veslařů“: láká Luděk Valchář z pořádající Ratolest Fest s.r.o.
 
Závažná témata s úsměvem a poutavě
Ratolest Fest dává prostor i osvětě. Zatímco u hasičů se děti dozvědí, co dělat v krizových situacích, na přívětivém zubařském stanovišti zjistí, jak na čištění, aby se nemusely bát vrtačky. Prcky, co ztratí rodiče z dohledu, ohlídají hodní lidé na stanovišti Dětského krizového centra, které podporuje Ratolest Fest i z prodeje festivalových triček.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.