Share |

Rakušáci v Paralelní Polis IV - Za hranice představivosti

foto: pořadatel akce

Hostem čtvrtého setkání věnovaného rakouské škole ekonomie je Mirek Polách, jeden z inspirovaných přispěvatelů blogu Ludwig von Mises Institut CZ & SK.

Za úspěchem lidstva stojí rozvoj vědy a obchodu, který nám umožnil disponovat znalostmi dalece přesahujícími představivost i toho nejchytřejšího jednotlivce. Na setkání se pokusíme zamyslet, v čem jsou základní přístupy vědy a Rakouské ekonomické školy k poznávání světa kolem nás podobné. A proč svoboda bádání a podnikání dělá společnost chytřejší a bohatší.

Druhé bitcoinové úterky v každém měsící patří do odvolání přednáškám o rakouské škole ekonomie, jejích základních myšlenkách a klíčových osobnostech, mezi které patří významní myslitelé 20. století jako jsou Menger, Böhm-Bawerk, Mises, Hayek, Rothbard a mnoho dalších.

A proč chceme na Bitcoin meetupu o rakouské škole mluvit?

"Rakušáci" a jejich stoupenci vytvořili nejspíše jako jediní konzistentní společensko-ekonomický myšlenkový směr, který byl dlouho dopředu připravený na vznik Bitcoinu a s ním spojený fenomén decentralizace. Díky tomu jako jedni z prvních teoretiků pochopili skutečný společenský význam kryptoměn a inspirovali svým vhledem ostatní. Program zajišťuje Mises Institut CZ/SK. 

Bitcoin meetup je pravidelné setkání příznivců a odpůrců kryptoměn v Paralelní Polis. Informace o programu a materiály z předchozích setkání TADY.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.