Share |

Radim Špaček jako mentor Cinemaspot workshopu

foto: pořadatel akce

Cinemaspot už podruhé přichází s novým workshopem a žádný filmový nadšenec by ani tentokrát neměl přijít zkrátka. Mentorem nabité čtyřdenní dílny totiž nebude nikdo jiný než filmový a divadelní režisér Radim Špaček, jehož Místa vešla před nedávnem do českých kin. Kromě tohoto tíživého dramatu z období devadesátek, kdy sám autor dospíval, má za sebou Radim Špaček mimo jiné vysoce oceňovaný film Pouta, za který dokonce získal Českého lva.
 
DOZVĚDĚT SE - ZKONZULTOVAT - NATOČIT - SESTŘÍHAT - PROMÍTNOUT. Takový je plán. I když to možná zní jednoduše jako práce na jedno odpoledne, tenhle „to do list“ zabere podstatně víc času. Účastníky dílny čeká několik dnů pocení se nad scénáři i nelítostné filmařiny přímo na place. Workshop je určený pro mladé talentované filmaře, začínající profesionály, ale i pro nadšené cinefily, kteří by se rádi konečně dozvěděli, jak to vypadá na druhé straně filmového plátna.
 
Jedinečnou příležitost vyzkoušet si výrobu filmu od psaní scénáře až po střih a postprodukci bude mít 5 vybraných štábů o maximálním počtu 5 lidí, takže každý štáb bude mít dostatek času na osobní konzultace. Projekt odstartuje 4. prosince masterclass s Radimem Špačkem, kdy bude mít režisér možnost účastníkům předat cenné praktické zkušenosti a seznámit je se svým přístupem k filmové tvorbě. Vrcholem Workshopu, pořádaném ve spolupráci s Národním filmovým archivem, bude promítání vzniklých filmův kině Ponrepo 7. prosince.
 
Cílem projektu je překonat propast mezi mladými filmaři a zkušenými profesionály. Přiblížit se k nim a nahlédnout do jejich vlastní kuchyně. Druhý workshop Cinemaspotu nabízí unikátní příležitost rozvíjet vlastní nápady pod citlivým dohledem těch, kteří kdysi (třeba ve specifické atmosféře 90. let jako Radim Špaček) s filmem také začínali. Přináší příležitost nechat se inspirovat a následně přijít s vlastními „recepty“. Co se ale objeví na menu 7. prosince v Ponrepu, to zůstane překvapením až do úplného závěru dílny. „Bude to dobrodružství,“ říká spoluzakladatelka projektu Veronika Jelšíková, „doufám, že se filmy povedou aspoň tak, jako ty předchozí.“
 
Více informací o tom, jak se přihlásit, najdou zájemci na webových a facebookových stránkách Cinemaspotu (www.cinemaspot.cz, www.facebook.com/cinemaspotprojekt).


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.