Share |

Smysluplné Vánoce se SLOU Fashion Days

foto: pořadatel akce

Skutečná radost dělá radost všem,” se stalo heslem vánočního speciálu SLOU Fashion Days, a proto ji vybrané eko-friendly značky a návrháři nadělí už 15. a 16. prosince 2017. Vánoční dárky vybírané srdcem i rozumem bude možné v těchto dvou dnech pořizovat i vlastnoručně tvořit v prostorách Bottegy ve SmetanaQ.
 
Během již tradičně dvoudenního programu bude možné pod stromeček pořídit dárky z nabídky desítek zavedených módních značek a designérů, zabývajících se etickou tvorbou ready to wear kolekcí a módních doplňků, jejichž výroba, technika či materiály jsou ohleduplné ke společnosti a životnímu prostředí. Stejně tak bude možné narazit i na doposud nepoznané lokální tvůrce, kteří stojí za objevení.  
 
Od inovativních technologií přes recyklaci po upcycling se návštěvníci mohou seznámit také s DIY technikami v rámci workshopů s KAWAK či REFORMÁT a odnést si své vlastní vánoční dekorace z recyklovaných jutových pytlů, balicí papír, vánoční přání či upcyklované módní doplňky z nenošených (nebo starých) svetrů. Chybět nebude ani oblíbená výroba přírodní kosmetiky se studiem Tiny Life.
 
Na vánoční edici SLOU Fashion Days se poprvé uvede pražská dílna Nadoma a Naven, která obléká vaše nejmenší do pohodlného oblečení z bio bavlny originálních barev a vzorů. Každý kus je v malých sériích vyráběn ručně, s láskou a za důstojných podmínek.

V nabídce nebude chybět ani veganské vánoční cukroví nebo „univerzální” dárky. U neziskové organizace Člověk v tísni budou moci návštěvníci pořídit například kozu a darovat jí hned dvakrát – certifikát svým blízkým, živé zvíře rodině v chudých zemích. Díky projektu Prales dětem mohou věnovat pod stromeček celý kus pralesa a společnost Arnika zajistí na přání ochranu přírody v Čechách.

PROGRAM:
 
PÁTEK 15. prosince 2017
Shopping zóna 16:00-20:00
 
*Workshop REFORMÁT / výroba ozdob, vánočních přání a dárkového papíru /   16:00-20:00
*Workshop KAWAK / výroba kompostovatelných vánočních dekorací / 16:00-20:00
 
SOBOTA 16. prosince 2017
Shopping zóna 10:00-20:00
 
*Workshop Koshiless / výroba ozdob na stromeček ze starých košil / 10:00-11:00
Workshop Koshiless / výroba čepice, šály či rukavic z nenošených svetrů / 11:00-13:00
Workshop Jana Stejskalová felting design / výroba dekorací metodou plstění / 13:00-14:30
Workshop Tiny Life / výroba přírodní kosmetiky / 14:30-16:30
*Workshop KAWAK / výroba kompostovatelných vánočních dekorací / 16:30-20:00
 
*otevřené workshopy, na které není nutná registrace


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.