Share |

První jarní den si Praha může užít na řece

V sobotu 21. března můžete oslavit příchod jara ve velkém stylu - loni založený Vševltavský spolek totiž společně s Farmářskými trhy na Výtoni pořádá Den Vltavy. Pokud jste se ještě neprojeli městem na lodi, přišel váš čas!

 

Na náplavce Výtoň si v první jarní den od 11 do 14 hodin můžete vyzkoušet spoustu věcí, třeba kormidlování a plavbu na malých lodích, na které nepotřebujete kapitánské zkoušky, nebo třeba i jízdu na pravé benátské gondole. Celý program je zdarma a čekají na vás i bleší trhy, vystoupení členů České otužilecké unie a také písně plavební v podání hudební převoznické skupiny MATYLDA - banda de marina.

 

Pro ranní ptáčata je připravena jarní linka po Vltavě - salonní rychloloď Nepomuk vyrazí v osm hodin ráno z Podbaby a na její palubě si můžete užít vystoupení básníků slam poetry v čele s mistrem ČR v této disciplíně, Metodějem Constantinem. Po cestě na Výtoň si odskočíte na exkurzi do Lodního muzea nákladní říční dopravy a v jedenáct dorazíte na náplavku Výtoň.

Pokud se vám Podbaba zdá daleko a navíc si rádi pospíte, nezoufejte, z modřanského Freestyleparku vyráží další loď, Classic River, a to až o půl desáté. Na palubě všech lodí Vševltavského spolku si můžete užívat i občerstvení za jednotnou cenu 20 Kč/ks, takže ani žízní tam neumřete.

 

V poledne pak na Výtoni bude probíhat První oficiální regata pražských osobních lodí, a komu nestačí na lodě se dívat, může se projet při vyhlídkové plavbě některou z osobních lodí.

Celý program skončí ve dvě odpoledne, kdy můžete zase nastoupit na loď a odplout pěkně domů. Takže vzhůru pro pruhované triko a oslavte první jarní den stylově, na vodě!

 

Janina Michlová

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.