Share |

První art designový festival bude v Mikulově

 

Na konci června se chystá velká věc: první festival art designu ve střední Evropě – Křehký Mikulov. V prostorách jihomoravského zámku Mikulov proběhne v termínu 24. až 26. 6.

 

Projekt pražské galerieKřehký ve spolupráci s Regionálním muzeem Mikulov představuje první organizované setkání českých i zahraničních galeristů, sběratelů, obchodníků se současným uměleckým designem i designových nadšenců. Přímo v komnatách honosného barokního sídla rodu Dietrichsteinů, na standardní prohlídkové trase i mimo ni, nabídne festival sérii výstav současného českého designu i premiérové prezentace nových produktů českých a světových tvůrců.

 

Česká premiéra výstavy Archiv Zázraků, representující český design na EXPO 2010 v Shangaji. Křehký Stories, příběhy limitovaných edicí projektu Křehký. Souhrnná výstava Daniela Piršče 1340° C ve stínu a Treasure Hunt, aktuální projekt ateliéru K.O.V. Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, vedený Evou Eisler. Vedle výstav se pak můžete těšit na brunch v zámecké zahradě, výlet a piknik na Svatém Kopečku, divadelní představení nebo košt vína v Salla Tereně mikulovského Zámku.

Slavnostní zahájení je v pátek 24. června v 19.00 , k tanci zahraje Rosen Trio Plus.

 

Výstavy zůstanou přístupné i po skončení festivalu, a to do 15. srpna.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.