Share |

Protřepat, nemíchat? Bugsy's Bar uvádí kurz 007 Mixology

foto Bugsy's

 
 
Vodka Martini, protřepat, nemíchat.“ Slavný citát agenta 007 známe všichni. Ne tak obsah, který se za ní skrývá. Pražský bar Bugsy’s proto u příležitosti uvedení nového dílu Jamese Bonda otevírá barmanské kurzy pro veřejnost věnované právě tomuto slavnému drinku.
 
Při pohledu na žebříček nejznámějších citátů amerických filmů za posledních sto let byste našli tu Bondovu na 90. místě. Co přesně má ale agent s číslem 007 na mysli, jaký je rozdíl mezi protřepáním a mícháním, jak se pracuje se shakerem... To všechno už nemusí být jen součástí know-how profesionálních barmanů. Věhlasný Bugsy’s Bar totiž připravil kurzy „007 Mixology“, na kterých se může pod vedením české barmanské špičky naučit připravovat populární filmový koktejl každý. A to tak, aby jím oslnil i samotného Jamese Bonda.
 
Účastníkům kurzu řekneme o Vodka Martini úplně vše. Začneme u románů Iana Fleminga a postupně dospějeme k tomu, jak to myslel s koktejlem on sám a jak jeho verzi v průběhu času modifikovali tvůrci všech 24 zfilmovaných dílů. Praktická část bude probíhat stylem jeden na jednoho, to znamená, že každý student bude mít svého osobního barmana. Jedině tak si toho odnese dost na to, aby byl schopný doma připravit koktejl v nejlepší kvalitě úplně sám. A na rozloučenou ještě dostane balíček se všemi potřebnými ingrediencemi,“ vysvětluje majitel Bugsy’s Baru Václav Vojíř .
 
První kurz „007 Mixology“ proběhne ve středu 21. října od 17:30 v Bugsy’s Baru. Potrvá hodinu a kromě barmanů Bugsy’s baru na něm budou přítomni také Václav Vojíř a znalec pitného režimu agenta Jejího Veličenstva Alex Mikšovic. Cena kurzu včetně dárkového kitu na přípravu koktejlu je 1.007,- korun.
 
Více informací, další termíny a přihlašovací formulář najdete na www.007mixology.cz.
 
V případě dotazů kontaktujte Bugsy’s Bar (bar@bugsysbar.cz) - ochotný personál vám na vše rád odpoví.
 
www.bugsysbar.cz
 
 
BUGSY’S BAR
 
Stál u zrodu barové kultury v Čechách a významně ji také zformoval. Jako jeden z prvních nás seznámil s koktejlem Mojito, časopisem Newsweek byl zařazen mezi „The Best Bars of the World“ a vychoval celou řadu úspěšných barmanů. V letech 2008, 2009 a 2011 se stal oficiálně „Nejlepším cocktail barem v ČR“. Letos slaví 20. výročí a i v  době, kdy se Praha stává pro svou úroveň a nabídku vyhledávanou destinací barových gurmánů z celého světa, Bugsy’s patří dnes a denně mezi absolutní špičku. Vedle prvotřídních koktejlů nabízí 120 Single Malt whisky, přes 100 druhů rumu, obrovskou škálu prémiových vodek a se sbírkou 250 titulů Champagne u nás nemá v oblasti francouzských šumivých vín konkurenci. Kdo hledá klasický bar té nejvyšší kvality, menu, které trendy reflektuje, ale bezhlavě jim nepodléhá, a sofistikované prostředí s perfektním servisem, osobním přístupem k hostům a poutavými příběhy ke každé skleničce, kouzlu Bugsy’s podlehne nejspíš okamžitě.
 
BELVEDERE VODKA
 
Belveder Vodka se stala partnerem 24. filmového dobrodružství Jamese Bonda, „SPECTRE“, jehož světová premiéra proběhne 6.listopadu 2015. U této příležitosti značka představuje limitovanou edici „Belvedere 007 SPECTRE“ s ikonickým vizuálem hlavně zbraně a s logem 007. Speciální „bondovskou“ Belvedere Vodku si budou moci absolventi kurzu „007 Mixology“ zakoupit v Bugsy’s Baru za zvýhodněnou cenu.
 
Prémiová vodka Belveder pochází z Polska a především pro své kvality je jednou z nejznámějších vodek na světě. Když v roce 1993 vstoupila na trh, způsobila v globální rodině vodek revoluci – nastavila nové, vysoké standardy a dala tak vzniknout kategorii „luxusní vodka“. Milovníci čirého spiritu si Belveder Vodku oblíbili především pro její přírodní charakter bez přísad (destiluje se z jediného druhu obilí, daňkovského žita, a blenduje vodou z lokálního, dokonale čistého pramene) a chuť – ta je měkká, nepatrně sladká, jemná, s čistým koncem.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.