Share |

Nápad na léto: Kurz olejomalby

foto: InGarden

Školící centrum InGarden v Praze plánuje po dobu letních prázdnin otevřít malířský ateliér pro všechny amatérské malíře. V termínu od 18. do 22. července, od 22. do 24. a 29 do 30. srpna se bude konat letní kurz olejomalby pod vedením Báry Horešovské. V současné době ho lze podpořit také na crowdfundingovém portále Hithit, kde se snaží získat finance na nákup potřebného malířského vybavení. Startuje léto protišedi.
 
Myšlenka letního kurzu pro amatérské malíře vznikla v InGardenu již před šesti lety. Za tu dobu se utvořila okolo prázdninového malování silná komunita lidí, která by za šest let z pomalovaných pláten vyplnila již ¼ stropu v Sixtinské kaple.
 
U příležitosti 7. ročníku letního kurzu olejomalby jsme se rozhodli uspořádat crowdfundingovou sbírku na Hithitu. Získané finance bychom rádi využili na nákup malířského vybavení, jako jsou malířské stojany, štětce, špachtle, barvy a palety. V plánu máme také nákup speciálních stojanů s upravitelnou pozicí pro malování. Ty mohou využívat například malíři s problémy hybnosti ruky či ti, kteří mají problémy s páteří. Rádi bychom posunuli zážitek z malování zase o krůček dále,“ říká autorka kurzu, Bára Horešovská. Pro přispěvovatele projektu jsou zároveň připraveny zajímavé odměny.
 
Letní kurz olejomalby probíhá od 18. do 22. července, od 22. do 24. a 29 do 30. srpna pod vedením Báry Horešovské. Lekce jsou vhodné pro děti od 8 let, pro dospělé bez omezení věku. V ateliéru maluje najednou maximálně osm osob, je zde tedy prostor pro individuální přístup a konkrétní rady, jak si s malbou na plátně poradit. /WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.