Share |

Proti šedi na talíři je květinová kuchařka

Kytky k jídlu. Byliny na talíř. Jasně!
Že člověk může sníst nebo vypít spoustu okrasných kytek i plevelů, tak nějak tušíme. Většina z nás taky zkusila třeba přidat nějaké květy a listy do salátu. Co to ale udělat systematičtěji a naučit se něco nového? 
 
Autorka Jana Vlková má rády kytky a vaření natolik, že vytvořila pro nakladatelství Smart Press objemnou kuchařku plnou informací a receptů. Rady, co sníst, kdy to sebrat a co spolu kombinovat, se hodí. Knížka vznikka pod pečlivým dohleem toxikoložky Ivany Černé, takže se nemusíte bát, že vám pasení se na bylinách způsobí zdravotní obtíže.
 
Kniha je seřazena podle sezon - práve nyní tudíž můžeme začít spekulovat, co lahodného natrháme a sníme v brzkém jaře. Kromě receptů tradičních i neobvyklých (a užitečných rad pro jejich obměny) knížka obsahuje i pečlivě ilustrovaný herbář, který pomůže rostliny určit a napoví, jak na ně. Celé to má skoro 300 stran nabitých informacemi a budících chuť začít péct a vařit. Příjemná věcička!
 
Nakladatel o knize říká:
Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů.
Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přehledně rozdělen do čtyř ročních období kytkožrouta, procházkou nejen růžovým sadem.
 
web + e-shop: http://www.smartpress.cz/kvetinova-kucharka


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.