Share |

Proměny utopického myšlení nejen v rámci sci-fi

foto: pořadatel akce

Žijeme dnes sci-fi těch, kteří už nežijí? Není dnešní realita vlastně utopickou představou našich předků? Jaký je vztah filmových a literárních fikcí k vědeckému a společenskému vývoji?
 
Těmto otázkám se hodlá  věnovat čtvrteční otevřená debata v Centru současného umění DOX. Na dalším z večerů v rámci série Budoucnost propojování vědy a umění dostanou slovo ti, kteří jsou v otázkách budoucnosti na slovo vzatí – znalci a tvůrci sci-fi – šéfredaktor revue “XB 1” Martin Šust, prozaik František Novotný a překladatelka a filozofka Jitka Cardová.
 
Jejich rozprava však nebude ani úzce literární, ani školsky teoretická. Bude obsahovat razantní názory na úlohu utopického myšlení a debatu, která nebude postrádat odvahu ke spekulacím a svobodu k vizionářství, aniž by ztratila na serióznosti. Chcete-li být u toho, pak si zakroužkujte v kalendáři čtvrtek 17. 4. Debata začíná v 17:00 v galerii DOX.
 
Vstupné: zdarma. Debata proběhne v češtině. Detaily najdete na webu CIANTu nebo FB CIANTu. Doporučuje se předchozí rezervace na emailové adrese jan.gregar@ciant.cz. Facebook event zde.
 
Projekt je realizován za podpory programu Leonardo Da Vinci Tranfer of Innovation.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.