Share |

Projekt NA DEN POD ZEM znovu otevře tajemné podzemí Prahy; zdarma.

Projekt NA DEN POD ZEM se vrací. Po úspěšném prvním ročníku, který na jeden den zpřístupnil unikátní pražské podzemní prostory, se mohou návštěvníci těšit na jejich znovuotevření. Akce se díky velkému zájmu uskuteční hned ve dvou dnech, a to konkrétně v sobotu 25. a v neděli 26. listopadu. Na den pod zem se tak letos zájemci dostanou dvakrát.

V loňském roce bylo návštěvníkům zdarma zpřístupněno podzemí Národního i Stavovského divadla, vybraných kostelů i protiatomových krytů. Letos pořadatelé plánují výběr objektů rozšířit. Zájemci, kteří se v minulém roce nezúčastnili prohlídek, se tak mohou těšit na znovuotevření podzemí Národního i Stavovského divadla, o které byl obrovský zájem. Nejen divadla, ale také kostel Panny Marie Vítězné a Národní památník hrdinů heydrichiády při pravoslavném chrámu sv. Cyrila a Metoděje se do projektu zapojí i letos, a umožní tak návštěvníkům nahlédnout do svých záhadných prostorů.

Vzhledem k tomu, že loňský zájem překonal kapacity prohlídek, pokračujeme ve spolupráci i s objekty, které se na našem programu objevily již minulý rok. Chceme tak umožnit návštěvu těchto míst i dalším zájemcům, na které se loni nedostalo,“ komentovala vedoucí projektu Anna Voláková a dodala: „Zároveň navazujeme kontakty i s dalšími pozoruhodnými místy pražského podzemí. Tato místa jsou zatím naším tajemstvím. Zájemci tak mohou hádat, do jakých dalších historických prostor se v rámci naší akce dostanou letos.
Zpřístupněné objekty se budou postupně odkrývat na webové stránce akce a také na Facebooku. Stejně jako v případě premiérového ročníku bude vstup na prohlídky zdarma, podmínkou je pouze registrace. Projekt NA DEN POD ZEM se letos zařadil do programu SmartUp Nadace O2, který druhý ročník podpoří finančním příspěvkem.

Kdy: 25.-26. 11. 2017 Kde: Praha

ROZSVIŤME PODZEMÍ PRAHY!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.