Share |

Projekt Made By je pro matky podporou a pro děti prevencí

foto Made By

 
Nadace Terezy Maxové dětem dlouhodobě podporuje znevýhodněné děti a v rámci svých programů jim pomáhá. Stejně tak přistupuje i k maminkám, které se ocitly v těžké životní situaci a hrozí jim odebrání jejich dětí z péče. Pomocí projektu Made By jim už druhým rokem pomáhá maminkám v azylových domech postavit se na vlastní nohy.
 
Projekt Made By, jehož realizátorem je Nadace Terezy Maxové dětem spolu se svým partnerem Citi Foundation podporuje matky v azylových domech a je prevencí před nechtěným odebíráním dětí jejich biologickým rodičům. Řeší dva z hlavních problémů žen v azylových domech, kterým jsou nedostatek financí či dokonce dluhy a nízká finanční gramotnost.
Jak vysvětluje Michal Nebeský, generální ředitel Citibank v České republice: "Právě správné finanční návyky mohou situaci těchto žen zásadně zlepšit a pomoci jim být schopné se o své děti opět postarat, a to nejen po finanční stránce."
 
Made By dává těmto maminkám příležitost přivydělat si výrobou ručně vyráběných předmětů a pomocí kvalifikovaných lektorů je jim umožněno proškolit se ve finanční gramotnosti. Matky z azylových domovů mají možnost nejen řešit svou současnou finanční situaci, ale také se díky novým informacím vydat správným směrem, aby dalším problémům s financemi předešly. 
 
Jak vysvětluje Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem: "Prevence nechtěného odebrání dítěte z rodiny je jednou z klíčových priorit naší nadace. Snažíme se proto konkrétními projekty, jako například Made by, pomoci rodinám, které se ocitly v krizových situacích. Díky individuální podpoře, spolupráci s profesionálním týmem v Azylových domech, ale i nabídnuté šanci maminkám přivydělat si v nelehké chvíli, kdy nemohou najít zaměstnaní, pomůžeme těmto ženám postavit se opět na vlastní nohy a společně předejít umístění jejich dětí do ústavní výchovy."
 
Projekt Made By běží od roku 2013 a pomohl více než 71 matkám a jejich dětem ve Vsetíně a Mostu. Za tuto dobu si prodejem ručně vyrobených výrobků vydělaly 152.000 Kč, které použily na splacení části svých dluhů, nebo zaplacení kauce nájmu. Pokud chcete tyto maminky a děti podpořit i vy, můžete tak učinit zakoupením předmětů skrze Nadaci Terezy Maxové dětem.
 
Více informací najdete na http://www.nadaceterezymaxove.cz/.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.