Share |

In Progress - Tak se jmenuje jubilejní 20. ročník divadelního festivalu Zlomvaz

Zlomvaz
foto: pořadatel akce

Ve dnech 8. – 11. května proběhne v pražském Divadle Disk jubilejní 20. ročník divadelního festivalu ZLOMVAZ, který pořádá Divadelní fakulta AMU. Tradičně jej organizují studenti katedry produkce, jejichž cílem je prohloubení spolupráce mezi vysokými uměleckými školami v Čechách a na Slovensku. Letošní ročník nese podtitul „IN PROGRESS“, vyjadřující snahu zachytit samotný tvůrčí proces, nikoli konečný výsledek.

Cílem je nejen prezentovat tvorbu jednotlivých škol, ale především se vzájemně inspirovat, sdílet zkušenosti a odlišné metody práce. Významným bodem programu proto budou tento rok workshopy z různých divadelních oborů a odborné diskuze. Dramaturgie je letos dělena do tří linií – jednu tvoří absolventské inscenace zúčastněných škol, druhá se věnuje dalším zajímavým inscenacím a projektům vzniklým v rámci školy, ale i z vlastní iniciativy studentů a třetí, experimentální linie obsahuje klauzury, které za normálních okolností nejsou určeny k veřejné prezentaci. Již tradičně bude součástí festivalu bohatý Off program. Kromě koncertů, tanečního maratonu, baru na střeše se můžete těšit na turnaj ve Woodkopfu či letní kino. Programovou novinkou budou tzv. „Progressky“ – prezentace a workshopy jednotlivých kateder DAMU, otevřené hodiny partnerských škol, 3D – scénické čtení Dilia, kolokvium děkana a další. Zlomvaz 2013 je součástí projektu SdílenýProstor ve spolupráci s Pražským Quadriennale, s jehož pomocí proběhnou i umělecké dílny vedené českými i zahraničními profesionály.

Zlomvaz 2013 je součástí projektu SdílenýProstor ve spolupráci s Pražským Quadriennale, s jehož pomocí proběhnou i umělecké dílny vedené českými i zahraničními profesionály.
 
www.zlomvaz.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.