Share |

Program MeetFactory září 2016

foto: MeetFactory

GALERIE
8. 9. - 13. 11. Galerie MeetFactory: Smích a zapomnění
Smích a zapomnění zkoumá tvárnost paměti, bolest smíchu, vzájemný vztah mezi soukromým a veřejným životem a zrádnost lidských vztahů. Výstava vychází z díla Milana Kundery Kniha smíchu a zapomnění z roku 1978, která vyšla během autorova pařížského exilu. Smích, zapomnění, hranice, lítost (mučivý stav po uvědomění si vlastní nedostatečnosti či mizérie) a andělé, strážci nezpochybnitelné pravdy a diktátoři absolutna, to jsou témata, která opakovaně rezonují v Kunderových textech jako v hudební partituře. Na výstavě jsou prezentována rozšířenými video a foto-projekty, v nichž se odráží vztah těchto médií ke konstruování a obměňování historie, k vyvolávání afektových reakcí, nebo ke skutečné dokumentaci minulých zkušeností. 
Vystavující umělci: Esther Shalev-Gerz, Dor Guez, Clemens Von Wedemeyer, Agnieszka Polska, Sarah Sweeney, Nedko Solakov, Himali Singh Soin, Sophie Calle, Kateřina Šedá, Hito Steyerl, Dorothy Iannone, Dread Scott, Adam Vačkář, Dan Acostioaei
Kurátorka: Olga Stefan
Vstup zdarma               
 
8. 9. – 6. 10. Galerie Kostka: Monument pozorování
Vystavující umělec: Iza Tarasewicz
Kurátor: Zuzana Jakalová
Vstup zdarma               
 
DIVADLO
13. 9. HOST | Elfriede Jelinek: Potník / 200 CZK
Jelinekové dramolet Poutník je lament stárnoucího muže, který se vypořádává především s rakouským nacismem, ale i se stereotypy a lidovou mentalitou. Pokud škrtnete vše rakouské a text vložíte do úst třem mladým českým ženám, dostanete sarkastický obraz dnešního (nejen) politického dění u nás.
Režie: Lucie Ferenzová
 
20. 9. Nespavost / 200 CZK
Netradiční inscenace je společným dílem čtyř výrazných režisérů, jejichž tvorba je s MeetFactory již dlouhodobě spojena. Každý z nich ve své části svým divadelním jazykem zprostředkovává jinou část tajemného i temného světa literatury, do kterého se hlavní hrdinka propadá.
Režie: Lucie Ferenzová, Viktorie Čermáková, Radim Špaček, Miroslav Bambušek
Představení je s anglickými titulky.
 
26. 9. Milenec / 200 CZK
První divadelní uvedení vynikajícího izraelského bestselleru a zároveň divadelní debut úspěšného filmového režiséra Radima Špačka. Děj se odehrává se v severoizraelské Haifě v roce 1974 těsně po skončení jomkipurské války. Pátrání po hlavním hrdinovi se stává zároveň hledáním vlastní identity, svého místa na světě i cesty ze samoty. 
Režie: Radim Špaček
Představení je s anglickými titulky.
 
28. 9. Tsunami blues / 200 CZK
Strhující příběh o cestě na Kubu podle románu Markéty Pilátové. Příběh o několika cestách napříč světem a především cesty z pocitů prázdnoty a beznaděje. O české stopě vedoucí na Kubu i o tom, co to znamená vina a co je potřeba udělat pro to, aby bylo možné ji unést. 
Režie: Ewa Zembok
Představení je s anglickými titulky.

 
HUDBA
2. 9. Inertia w/ dné + volk + pharaoh / ZDARMA
Zářijové vydání elektrovečírku s náloží nejlepšího techna a lo-fi housu..
 
23. 9. Kinetic w/Dekmantel Soundsystem / 250 CZK
Další díl tovární klubovky Kinetic pofrčí tentokrát pod taktovkou rozjetého holandského elektro-kolektivu Dekmantel Soundsystem. Partička kolem DJ´s Thomase Martoja a Caspera Tielrooije si už nějaký ten rok libuje ve vydávání nekonvenčních house a techno nahrávek a stojí také za jedním z nejlepších evropských žánrových fesťáků vůbec. Svoje brány zavřel letošní Dekmantel Festival na začátku srpna a rozjetá DS crew si to hned o měsíc později namíří do Prahy, aby v pátek 23. září ve smíchovské MeetFactory rozjela celonoční mejdan.
Vstupenky bez poplatku na www.meetfactory.cz.
 
29. 9. Bohemian Like You: Holy Fuck / 350 CZK
Holy Fuck hlásí comeback! Kanadští hlukaři po dlouhé 6 leté odmlce svojí čtvrtou desku Congrats a s ní vyrazí na podzim i na starý kontinent. Jejich koncerty bývají parádní jízda a pražská premiéra má termín 29. září u nás ve fabrice.
Vstupenky Ticketpro, Ticketportal, www.GoOut.cz & www.meetfactory.cz.
 
PODZIMNÍ BLEŠÁK VE FABRICE
18. 9.
Blešák se vrátí do továrny s podzimem, konkrétně v neděli 18. září, a tentokrát opět otevřeme i dvorek! Více než 70 stánků s čistě second-hand oblečením, vinyly, knihy, sezonní jídlo a drinky i DJs, kteří vás dostanou do té správné nálady při hledání fashion pokladů.
Vstup zdarma.
 
MEETF ACADEMY
1. – 14. 9. / ZÁPIS DO ZS 2016/17
Přihlášky přijímáme na adrese venuse@meetfactory.cz
 
15. 9. / VSTUPNÍ SETKÁNÍ STUDENTŮ (16:00-20:00)
Osobní setkání s lektory jednotlivých tvůrčích programů.
 
19. 9. / ZAČÁTEK SEMESTRU
Start tvůrčích programů podle rozvrhu jednotlivých ateliérů.
 
20. 9. / PŘEDNÁŠKY - DĚJINY UMĚNÍ 20. STOLETÍ (18:00 – 19:00)
Kapitola z dějin umění 20. století. / Marcel Duchamp. Přednášející: Adriena Primusová. 
 
21. 9. / KRESBA (19:00 – 22 :00)
Studium je zaměřené na základy kresby, které volně pokračují ke složitým kresebným principům. Pod odborným vedením Filipa Černého.
 
22. 9. / SOCHA (18:00 – 20:00)
Studium sochy se zaměřuje na klasické sochařské postupy, technologie a používání materiálů. 
 
23. 9. / MALBA (18:00 - 20:00)
Studium je zaměřené na základy malby: teorie barev, skladba obrazu, akryl, kombinované techniky.
 
24. – 25. 9. / MALOVÁK V PRAZE (10:00-17:00)
Adaptační víkendové setkání pro studenty MFA a další umění milovné zájemce. Vycházky po Praze, skicování, vlastní kresba, malba v ateliéru MFA.
 
LETNÍ KINO MEETFACTORY
7. 9. Letní kino XV / Summer Classics / 80 CZK
Léto pomalu končí, ale letní kino MeetFactory vzdoruje. Filmy nás baví, a tak pojedeme, dokud nám to počasí dovolí. Zářijový cyklus Summer Classics představí filmy herců a režisérů “before they were cool”. Byli mladí, měli nápady, odvahu a silné, producenty nezkažené náměty. Často měli i Steva Buscemiho. Nakonec se z nich velmi rychle staly klasiky, které si pro radost pouštíme doma. Tak proč si je pro jednou nepustit na velkém plátně! Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 1. 9., 12:00.    
 
14. 9. Letní kino XVI / Summer Classics / 80 CZK
Léto pomalu končí, ale letní kino MeetFactory vzdoruje. Filmy nás baví, a tak pojedeme, dokud nám to počasí dovolí. Zářijový cyklus Summer Classics představí filmy herců a režisérů “before they were cool”. Byli mladí, měli nápady, odvahu a silné, producenty nezkažené náměty. Často měli i Steva Buscemiho. Nakonec se z nich velmi rychle staly klasiky, které si pro radost pouštíme doma. Tak proč si je pro jednou nepustit na velkém plátně! Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 8. 9., 12:00.    
 
21. 9. Letní kino XVII / Summer Classics / 80 CZK
Léto pomalu končí, ale letní kino MeetFactory vzdoruje. Filmy nás baví, a tak pojedeme, dokud nám to počasí dovolí. Zářijový cyklus Summer Classics představí filmy herců a režisérů “before they were cool”. Byli mladí, měli nápady, odvahu a silné, producenty nezkažené náměty. Často měli i Steva Buscemiho. Nakonec se z nich velmi rychle staly klasiky, které si pro radost pouštíme doma. Tak proč si je pro jednou nepustit na velkém plátně! Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 15. 9., 12:00.    
 
28. 9. Letní kino XVIII / Summer Classics / 80 CZK
Léto pomalu končí, ale letní kino MeetFactory vzdoruje. Filmy nás baví, a tak pojedeme, dokud nám to počasí dovolí. Zářijový cyklus Summer Classics představí filmy herců a režisérů “before they were cool”. Byli mladí, měli nápady, odvahu a silné, producenty nezkažené náměty. Často měli i Steva Buscemiho. Nakonec se z nich velmi rychle staly klasiky, které si pro radost pouštíme doma. Tak proč si je pro jednou nepustit na velkém plátně! Vyberte si film, který chcete vidět, a HLASUJTE od čtvrtka 22. 9., 12:00.    


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.