Share |

Prodejna Stoh v Řitce u Prahy pořádá nejen kurzy vaření

foto: PR

Rádi doma vaříte pro svou rodinu, ale některé pokrmy nemáte až tak v malíčku, a rádi byste se naučili něco nového? Nebo podnikáte v gastronomickém oboru a toužíte se nejen něčemu přiučit, ale i objevovat nové suroviny, které zatím nejsou na běžném trhu tak rozšířené? Stavte se v prodejně Stoh v Řitce u Prahy. Pořádá kurzy vaření a během nakupování se můžete osobně potkat s dodavateli a výrobci nabízených potravin. Každý týden se nese na konkrétní téma. Např. houby, zavařeniny, bylinky, pivo, vůně Orientu, čokoláda, mléko… Nechybí ani předvánoční téma, a tím je pečení sladkých dobrot.

Přehled témat do konce roku 2013:
30.09. - 06.10. Houbařská sezóna
Věděli jste, že houby dokáží i léčit? Udělejte si zásoby na zimu! Přijďte a dozvíte se, jak nejlépe tuto chuťově nezaměnitelnou delikatesu uchovávat. Podělte se s námi o své oblíbené houbové recepty.
 
7.-13.10. Pečeme s Kateřinou Fornůskovou
Cukrářka Café Imperial a vítězka cukrářských soutěží Kateřina Fornůsková  pro vás a vaše děti povede v sobotu 12. října od 10 hodin workshop pečení. Naučíte se péct muffiny, používat marcipánovou hmotu nebo třeba kokosové bonbonky.
 
14.-20.10. Ohlédnutí za dovolenou aneb vůně ryb a slané vody
Odkud se k nám vozí pražma, tuňák, losos nebo mořský vlk? Sezóna ryb ještě zdaleka neskončila. Naučte se od nás chorvatské recepty, které vám zavoní létem. Ve čtvrtek po 16. hodině vám kuchař předvede, jak před nákupem zjistit čerstvost rybky a poradí s přípravou a vhodností jednotlivých druhů k různým zpracováním.
 
21.-27.10.  Zavařeniny
Udělejte si zásoby vitamínů v na zimu. Od nás se dozvíte vše potřebné o zavařeninách, sirupech a medu. Které metody konzervace jsou k vitamínům nejšetrnější? U té příležitosti u nás můžete ochutnat zavařeniny s 80% obsahem ovoce i delikatesní cibulové čatní od Hanky Šindlerové!
 
28.10.-03.11.  Halloween!
Oranžové lampičky z dýní na chvíli rozsvítí potemnělou podzimní atmosféru. Vezměte své ratolesti a přijďte si k nám ve čtvrtek odpoledne dýňovou lucernu vyřezat. Dozvíte se o tom, proč je dýně zdravá, k jakým potravinám se hodí a jaké druhy koření jí svědčí. Dýňová polévka vás zahřeje a dýňový koláč pohladí po duši.
 
04.-10.11. Mléko jako dar
Je mléko dar z nebes, nebo může škodit? Jaké jsou výhody eko a bio mléčné produkce? Seznamte se s druhy živočišných mlék (kravské, kozí, ovčí, velbloudí), ale i rostlinných mlék. Věděli jste, že kozí mléko působí proti rakovině? Ve čtvrtek budete mít možnost si o všem pohovořit s Barbarou John, která v Čechách prodává švýcarské sýry a jogurty. A ještě si od nás odnesete recepty (nejen) našich babiček.
 
11.-17.11. Luštěniny a vůně Orientu
Fazole, hrách, čočka, sója, ale také třeba cizrna, bulgur nebo fazolky mungo. Pro nás exotické luštěniny tvoří základ mnoha orientálních kuchyní (libanonské, arabské, indické…). Jsou jedinečným zdrojem bílkoviny nejen pro ty, kteří se rozhodli obejít bez potravin živočišného původu. Naučíme vás, jak si z luštěnin připravit pokrm s vůní Orientu.
 
18.-24.11. Alchymie bylin a koření
Bez koření by bylo jídlo mdlé, nerozeznali bychom kachní pečínku od cukroví. Koření dává pokrmům vůni, typickou chuť a někdy i barvu. Díky koření je náš život bohatší. Ale kam vlastně jaké koření patří? Přijďte, u šálku bylinkového čaje si popovídáme o tom, jaké umějí bylinky zázraky.
 
25.11.-1.12. Pivo
V konzumaci piva na osobu jsme světová jednička. Víme o něm dost? Znáte rozdíl mezi svrchně a spodně kvašeným pivem? Co vlastně znamená označení piva ve stupních? Jaká je pozice českého piva ve světě? Které potraviny se hodí k pivu? Co jsou to ovocná piva? Od nás se to všechno dozvíte a návdavkem získáte i pár oblíbených receptů z piva.
 
2.-8.12.  „Paštika“ nebo paštika?
Jaký je rozdíl mezi paštikou z velkovýroben a paštikou od malých poctivých producentů? Jak lze paštiky a konzervované maso využít v teplé kuchyni? Ve čtvrtek po 16. hodině přijde na kus řeči a s ochutnávkou výrobce domácích paštik Čongrády Tomáš Babinec.
 
9.-15.12.  Předvánoční ořechové pečení
Ořech je báječný zdroj energie, oblíbený u vegetariánů i horolezců. Snižuje cholesterol, působí jako prevence proti infarktu. Bez ořechů se však neobejde ani žádné vánoční pečení, a to pro jejich specifickou chuť. V tomto týdnu provoní vůně vánočního cukroví i naši prodejnu. Podělte se s námi o své oblíbené recepty (nejen) ořechového cukroví a my se s vámi na oplátku podělíme o ty naše!
 
16.-22.12. Čaj aneb přijďte se k nám ohřát!
Odkud pochází pravý čaj, jak se pěstuje a zpracovává? Jak vzniká černý, zelený a bílý čaj? Co znamená čaj v kontextu různých kulturních tradic? A jaké jsou jeho účinky? Přijďte k nám nasát trochu klidu v předvánočním shonu a ohřát se zevnitř. Jak jinak, než s šálkem čaje v ruce.
 
23.-29.12. Čokoláda a káva pro povzbuzení
Máloco v nás dokáže vzbudit takové emoce a očekávání už svou vůní. Káva je naše každodenní droga. Dokáže náš organismus nabudit, dokáže mu být velmi prospěšná. Tak jako čokoláda, pokrm z kakaových zrn, který našemu mozku dodává hormon štěstí. Víte, jak poznáte dobrou kávu? A jak poznáte dobrou čokoládu?
 
www.estoh.cz
www.estoh.eu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.