Share |

Přízraci hip-hopové scény

MC Bunny vs. MC Hajnej, LuŠtěLa & CHlaPiKsXiCHteMWlKa
Přízraci hip-hopu
LFS / protisedi.cz

"Bé ú en en ypsilon," hláskoval v roce 2009 MC Bunny své umělecké jméno, pod kterým vystavoval nesmělé pokusy o umění. Zanedlouho se měl stát přízrakem tuzemské hip-hopové scény.

Hit dvanáctiletého spratka ze Štětí "Vem si to sračko" obletěl celou republiku a stal se primární zábavou protomoderní generace F.

HISTORIE HYSTERIE

První tuzemskou celebritou sociálních sítí byl ale už CHlaPiKsXiCHteMWlKa, se svým nezapomenutelným, vysoce návykovým kolovrátkovým hitem "Plná taška hulení".

Oproti LuŠtěLe či zmíněnému MC Bunnymu plzeňský experimentátor nezažil pomyslný vrchol popularity (snad i proto, že před třemi lety ještě děti chodily povětšinou na Líbimseti, které mělo přece jen odlišné priority než je sdílení píčovin a s Facebookem se teprve seznamovaly). Tak i tak se Chlapíkovi (po)dařilo žít předlouho ze svého obskurního jména, přesněji ze svého bizarního hitu.

VEM SI TO PATNÁCTILETÁ SRAČKO

To "Patnáctiny" LuŠtěLy uspěly a dodnes se o tuto oslizlou diskozáležitost (bez nadsázky) perou mimopražští promotéři (a často i ti pražští).

Třetím do party je již zmíněný MC Bunny. Jeho disstrack "Vem si to sračko" způsobil kromě všeobecné atmosféry nenávisti i vytvoření kultu MC Hajnýho.

Zatímco MC Bunny je dvanáctiletý gangsta, kterému začíná ten opravdový život teprve, když mamka zajde za roh, MC Hajnej je vysokoškolák, ale i jemu začíná ten opravdový život až ve chvíli, kdy Bunnyho rodiče zmizí z dohledu své ratolesti.

DISS O ŽEBRÁCKÝM BEATU

MC Hajnej je totiž recesista, kterého přivedly k životu právě Bunnyho neumětelské nahrávky. Nejlepším recitativem z jeho dílny je pak diss "Nesnáším žebráckej beat".

Za zmínku jistě stojí i kritika české malosti v tracku "Sáblíková ma zlato" nebo vyznání lásky zmíněnému Bunnymu v "Pokloň se hiphopovýmu králi".


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.