Share |

Přípitek na dobrou věc

Tradiční šampaňský rituál hollywoodských hvězd poprvé také v rámci 52. Filmového festivalu Karlovy Vary
foto: Moët & Chandon

Oficiální šampaňské 52. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, Moët & Chandon, přináší do festivalového života tradiční rituál hollywoodských hvězd, známý z udílení cen Zlatý glóbus v Los Angeles. Jedná se o oblíbenou filantropickou iniciativu „Toast for a Cause,“ tedy „Přípitek pro dobrou věc“ a v Karlových Varech se jí zhostí sám prezident festivalu Jiří Bartoška s Danielou Peštovou. Zapojit se mohou ale i sami návštěvníci festivalu a filmoví fanoušci.
 
Aura luxusu a slavnostních chvil obestírá šampaňské už od jeho vzniku v 18. století. „Po vítězství si ho zasloužíte, po porážce ho potřebujete,“ tvrdil už Napoleon Bonaparte. Mark Twain šampaňské považoval za nejšťastnější inspiraci. Lahodná chuť, třpytivé kouzlo a neuchopitelnost bublinek stoupajících pomalu vzhůru však nečiní radost jen samotnou konzumací, Moët & Chandon stojí také za řadou charitativních projektů po celém světě a jedním z nich je právě „Přípitek pro dobrou věc“.
 
Novinkou letošního festivalu je také Moët Lounge – elegantní bar, chill-out místo přímo v centru dění, na terase hotelu Thermal. A právě zde v rámci slavnostního otevření proběhne „Přípitek pro dobrou věc“: za každou slavnou osobnost, která připije na zdraví a slávu karlovarského festivalu přispěje Moët & Chandon finanční částkou pro neziskovou organizaci Alsa, jejíž je Daniela Peštová patronkou. Přispět mohou ale všichni návštěvníci festivalu během celého týdně, kteří si po vzoru slavných herců vychutnají šampaňské Moët & Chandon. Elegantní lahvička Moët Mini (20 cl) má zlatý mini flute a přinese Alse stejný počet korun jako je festivalu let, tedy 52 Kč. Pro posezení s přáteli je ideální nepřehlédnutelná svítící lahev Moët & Chandon Impérial, z jejíž ceny půjde na podporu Alsy 1.000 Kč. Největší filantrop si může zakoupit ikonickou podpisovou lahev.
 
Moët se stalo filmovým šampaňským od samého počátku existence Hollywoodu, značkou, která od třicátých let podpořila více než stovky filmů. Po téměř dvě desetiletí je toto nejoblíbenější šampaňské na světě také oficiálním šampaňským již zmíněných cen Zlatého Glóbu a filmových Oscarů. Moët & Chandon založil tradici červeného koberce ve světě kinematografie a nechybí při celosvětově významných filmových premiérách a mezinárodních filmových festivalech v Berlíně, Benátkách a San Sebastianu. V České republice je nerozlučně spjato například s Mezinárodním Filmovým festivalem Karlovy Vary nebo Cenami české filmové kritiky.
 
Alsa
Amyotrofická laterální skleróza (ALS) je progresivní, fatální, neurodegenerativní onemocnění mozku, způsobující degeneraci buněk centrální nervové soustavy, které ovládají vůlí ovlivnitelné svalové pohyby. Kvůli tomu dochází k postupné svalové slabosti až atrofii. Mozek nakonec není schopen ovládat většinu svalů a pacient zůstává paralyzován, při zachování psychických a mentálních schopností. Příčiny onemocnění nebyly zatím dostatečně objasněny, postihuje kohokoliv, bez jakékoliv příčiny, není dědičné. V České republice každý rok na ALS zemře 2OO pacientů. Nezisková organizace Alsa vznikla v roce 2013 díky iniciativě dobrovolníků. Úzce spolupracuje s Neurologickou klinikou 1. LF UK a VFN v Praze, kde provozuje specializovanou ambulanci zaměřenou na tuto diagnózu. Její patronkou je známá modelka Daniela Peštová.
 
Moët & Chandon
Vinařství Moët & Chandon založené roku 1743, patří mezi přední světové výrobce šampaňského. Moët & Chandon je synonymem dlouholeté tradice i moderních oslav.  Značkou, která téměř 270 let zpestřuje ty nejkrásnější životní okamžiky a úspěchy.  Od slavného Moët Impérial až po ročníkovou kolekci Grand Vintage, od extrovertního Moët Rosé Impérial až po inovativní Moët Ice Impérial, každé šampaňské září a zároveň těší svým svěžím ovocným charakterem, vzrušujícím pocitem na patře a elegantní vyzrálostí. Každou vteřinu se někde na světě otevře lahev šampaňského. Každá vteřina je zážitek a každý zážitek je okamžik pro #moetmoment. Každý moment může pomoci: #moet4alsa
 
 
Moët & Chandon Lounge, terasa hotelu Thermal, denně 14-24 hod.
/instagram/ /facebook/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.