Share |

Přichází festival Khamoro. Organizátoři slibují i svatbu.

foto archiv pořadatele

Už 13. ročník romského festivalu Khamoro právě začíná - série koncertů a dalších akcí proběhne v Praze v termínu 22. – 28. 5.

"Jde nám o to, ukázat možnosti integrace Romů," řekli nám organizátoři. "Romská a česká kultura se mohou vzájemně obohacovat."

"Letos bude k vidění i romská svatba," lákají pořadatelé Khamora. Svatbou celý festival začne - zúčastnit se jí můžete už v neděli 22. května od 17 hodin v Mánesu.

Pro letošní ročník je připravena řada koncertů, ty začínají od pondělka: ve 20 hodin zahraje v Retro Music Hall kapela Connection. "Kromě jiných žánrů uslyšíte i jazz," upozorňují šéfové Khamora: skupina Gipsy Jazz hraje v úterý a ve středu v Redutě, a to vždy od 21 hodin.

Ve čtvrtek v pravé poledne proběhne v centru Prahy defilé účinkujících a večer od 19 hodin pak proběhne v Roxy koncert tradiční romské hudby (Jaipur Maharaja Brass Band/IND, Bachtale Apsa/CZ, Alexian group/I, EtnoRom/HU).

Roxy bude hostit Khamoro i v pátek, kdy zahrají Martin Lubenov Orkestar/BG, Ciganos d´Ouro/P a Les Tziganes Ivanovitch and Raya/N, F.

Festival vyvrcholí v sobotu galakoncertem v SaSazu: vystoupí Alexian group/I, Bachtale Apsa/CZ, Ciganos d´Ouro/P, EtnoRom/HU, Jaipur Maharaja Brass Band/IND, Les Tziganes Ivanovitch and Raya/N,F a Martin Lubenov Orkestar/BG.

"Důležitou součástí jsou i filmové projekce a workshopy," upozorňují pořadatelé. Kompletní program všech aktivit spojených s festivalem Khamoro a profily účinkujících jsou k přečtení na http://www.khamoro.cz/program/!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.