Share |

Přichází 18. ročník festivalu ...příští vlna/next wave...

Plnoletý festival bude řadit!
foto pořadatel akce

 
 
Praha/Drnov/Brno
7.-23. 10. 2011
 
18. ročník festivalu …příští vlna/next wave… představí opět aktuální události tuzemské nezávislé divadelní scény. Festival začíná 7. 10. udílením prestižních Poct za alternativu v Divadle Na zábradlí. Slavnostní večer tentokrát uvádí třináctiletá arogantní holčička Fagi. Sekundovat jí budou Jiří Jelínek, Michal Dalecký a hosté divadla DNO. V dalších dnech pak festival nabízí sérii premiérových projektů, výběr netradičních sólových inscenací nebo společnou výpravu za nejnovějším projektem M. Bambuška a J. Kačeny Uran do Bunkru v Drnově u Slaného.  
Letos festival připravil plnohodnotný program i moravské metropoli. 
...příští vlna/next wave... se opět představí i v brněnském Divadle Husa na provázku, kde se během třídenního programu 21.-23. 10. vystřídá celkem 9 vystupujících souborů. Mezi nejvýraznější projekty patří hostování legendy slovenského nezávislého divadla Blaho Uhlára s inscenací trnavského Divadla DISK či inscenace Silní pražské MeetFactory. Festival poprvé proniká i za brány divadla – na brněnská náměstí. 
Výrazné osobnosti a některé premiérové projekty se pak prolínají pražskou i brněnskou částí. Velké zrcadlo souboru Depresivní děti touží po penězích slibuje 8. a 9. 10. v Roxy/NoD a 22. 10. v Divadle Husa na provázku více než 75 účinkujících. V obou městech se pak poprvé představí projekty Ondřeje Lipovského či Petra Krušelnického. 
„Festival dlouhodobě nejen sleduje a spolumodeluje současnou českou alternativní divadelní scénu, ale upozorňuje i na její kořeny, a to prostřednictvím konkrétní dramaturgie, i tradičního vyslovení Pocty v kategorii Živoucí poklad. Letos jsme se rozhodli upozornit na osobnost Arnošta Goldflama, jehož improvizace Napůl pravda, napůl lež bude k zhlédnutí 8. 10. v Roxy/NoD,“ dodává k letošnímu ročníku kurátor Vladimír Hulec, který podobu festivalu již 18 let ovlivňuje. 
 
Místa konání:
Divadlo Na zábradlí, Anenské náměstí 209/5, Praha 1
Roxy/NoD, Dlouhá 33, Praha 1
Café v lese, Krymská 12, Praha 10
Husa na provázku, Zelený trh 9, Brno
 
Ceny vstupenek:
190 Kč/135 Kč (studenti)
Permanentky:
1 den – 250 Kč/150 Kč (studenti)
3 dny – 380 Kč/290 Kč (studenti)
5 dní – 570 Kč/390 Kč (studenti)
 
Předprodej vstupenek:
Ticketportal, Divadlo Na zábradlí, Roxy/NoD
 
 
 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.