Share |

Premiérová sezóna Petra Kopfsteina v Master Class skončila velkou smůlou

foto: Red Bull Media House

Premiérová sezóna Petra Kopfsteina v elitní Master Class mistrovství světa Red Bull Air Race skončila velkou smůlou. Český pilot pronikl do Round of 8, když porazil zkušeného NIcolase Ivanoffa, ale závod v Las Vegas těsně před koncem ředitelství šampionátu kvůli silnému větru ukončilo. Petr Kopfstein tak přišel o důležité body, které by mu v celkovém hodnocení šampionátu zajistily pěkné umístění. Takto karlovarský pilot první ročník mezi nejlepšími piloty světa zakončil na předposledním místě, byť v poslední závodě Red Bull Air Race 2016 by byl nejhůře pátý.

 

Petr Kopfstein další vytoužené body ke čtyřem z předchozích závodů v Las Vegas bohužel nepřidal. A to přesto, že poprvé pronikl do druhého kola. “Byla to bláznivá sezóna, pouze jediný závod z osmi jsme odlétali celý, ostatní narušilo počasí. Vítr v Las Vegas byl velice silný a byl velký problém udržet trať v provozu. Celý rok nás provází smůla, doufám, že jsme si ji vybrali na několik sezón dopředu,” komentuje Petr Kopfstein víkend v Nevadě, ale i celý rok 2016, jeho první v Master Class Red Bull Air Race.

Cenné a do příští sezóny příjemné je zjištění, že se neustále zlepšujeme, několikrát jsme porazili zkušenější piloty jak v trénincích a kvalifikaci, tak i v závodě. Nyní nás čeká hodně práce na letadle, abychom v prvním závodě příštího ročníku v Abú Zabí prokázali kvalitu našeho Teamu Spielberg,” říká karlovarský pilot.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.