Share |

Přednáška: Psychedelics and Mental Health

Jedná se o v pořadí druhou přednášku z cyklu odborníků o účincích a využití psychedelických látek (nejen) v terapii s názvem Psychedelics and Mental Health. Přednášku pořádá Česká psychedelická společnost, která tímto počinem navazuje na předchozí přednášku Dr. Robina Carharta Harrise, jež proběhla na konci dubna.
 
Pozvání přijal organizátor a ředitel jedné z největších multidisciplinárních konferencí o psychedelickém vědomí - Breaking Convention - psychedelický výzkumník Dr. David Luke. Ve svém vystoupení přejde od výzkumu psychedelik v oblasti duševního zdraví až za medicínský model k transpersonálnímu a Mezi jeho výzkumné zájmy patří transpersonální zážitky a psychologie změněných stavů vědomí z antropologického i psychologického pohledu, zejména v souvislosti s rostlinnými psychedelickými látkami, které se nacházejí např. v nápoji ayahuasca a v jihoamerickém kaktusu San Pedro. Prostřednictvím nástrojů vědecké metodologie se pokouší uchopit mimořádnou lidskou zkušenost.
 
Přednášky proběhnou ve čtvrtek 4.6. 2015 v 17.30 v Brně, v kině Scala (Moravské náměstí 2) a v pátek 5.6. 2015 v 17.30 v Praze ve Velké Aule Filozofické fakulty UK (Náměstí Jana Palacha 2).
 
/FB EVENT/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.