Share |

Pražský student & Kazety

foto: pořadatel akce

Ke 100. výročí natočení prvního autorského filmu historie pořádá Goethe-institut exkluzivní promítání tohoto snímku v městské knihovně. Němý film „pražský student“ doprovodí živě duo kazety s exkluzivním setem, který vznikl přímo pro účely filmu a bude v praze uveden poprvé. snímek se bude promítat z restaurované 35mm kopie.

Pražský student je prvním autorským snímkem v dějinách kinematografie a zároveň jedním z prvních hororů: chudý student Balduin prodává svůj zrcadlový odraz za sto tisíc zlatých, aby pozdvihl svůj sociální status a mohl se plně zapojit do společenského života. To se mu daří, jeho dvojník ho ale stále pronásleduje...
 
Ve snímku najdeme motivy z díla O. Wilda či E. T. A. Hoffmanna, snímek jako takový ale poprvé vznikl na základě autentického scénáře. Film se dočkal v průběhu první poloviny 20. století několika předělávek, první verze z roku 1913 je ale považována za nejzdařilejší – díky své temné atmosféře, hereckým výkonům a také krásně zachycené pražské kulise.
 
V Česku málo známý němý film Pražský student byl natočen přesně před 100 lety. Goethe-Institut vás zve na oslavu jedinečného výročí – ve velkém sálu Městské knihovny v Praze máte možnost vidět projekci filmu za exkluzivního živého doprovodu dua Kazety. A pozor: jedná se o výjimečnou projekci ze staré dobré 35mm kopie!
 

http://www.goethe.de/ins/cz/pra/ver/cs11989445v.htm
 
Místo konání: Městská knihovna v Praze, Mariánské náměstí 1, velký sál
Termín: 15.12.2013, 19:00
Vstup zdarma, němý film s živým doprovodem


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.