Share |

Pražský festival Habrovka vstupuje do druhé dekády

foto: pořadatel akce

7. a 8. čevna se v areálu kostela sv. Františka z Assisi v Praze odehraje 11. ročník “Festivalu bloumající veřejnosti” Habrovka. Letošními hosty jsou Lenka Dusilová, americká písničkářka Myshkin, stálice české scény Jablkoň a Jiří Schmitzer.
 
Počátek června na Praze 4 bude opět patřit zavedenému dvoudennímu festivalu poblíž Budějovické. Loňské desetileté výročí okořenili Buty a mocný zpěvák Dan Bárta se skupinou Illustratosphere, ani v letošním roce dramaturgie nepolevuje a vystoupí slavní umělci jako Lenka Dusilová, kapela Jablkoň a Jiří Schmitzer, a také charismatická zpěvačka a kytaristka Myshkin. Američanka s Nizozemskými kořeny, která má za sebou přes 20 let s různými hudebními uskupeními, zavítá v rámci svého jarního turné poprvé do Česka, a to s aktuálním projektem Myshkin’s Ruby Warbles. Pozornost si zaslouží také Terne Čhave (cena Anděl 2008), vracející se po dvouleté pauze na scénu world music, nebo vystoupení žádaného acoustic-alternative dua Kieslowski.
 
Druhým tématem Habrovky jsou divadla - přední mladí čeští herci pod značkou A-Studio Rubín, dlouholetého partnera festivalu, předvedou kus “Svrbí” (B. Poláková a další). S pantomimickým představením 7  Zbytečných vystoupí studenti HAMU, na DAMU zase kdysi vznikl soubor D.I.S.Harmonie, který předvede svůj um improvizačního divadla.
 
Kompletní sestavu 12 kapel a 4 divadel naleznete na www.habrovka.cz.
 
Habrovka je otevřena i rodinám s dětmi - jak příjemným prostředím celé zahrady, která festival hostí, tak bohatým dětským programem. Tomu je věnováno sobotní dopoledne i odpoledne - od dvou hodin pokračuje souběžně s hlavním programem. Dětská divadla, výtvarné dílny a další atrakce, navíc děti do 12 let mají vstup zdarma na celý festival.
 
facebook.com/habrovka
www.habrovka.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.