Share |

Právě vychází nová deska Vladivojny La Chia - Šraf

Vladivojna La Chia
foto: pořadatel akce

Za záhadným názvem Šraf se ukrývá deset nových písní zajímavé osobnosti – zpěvačky, malířky, textařky a hudební skladatelky Vladivojny La Chia.

Vladivojna se na této desce představuje ve zcela nové poloze a vymyká se svému dosavadnímu hudebnímu stylu. Deska se nese ve svižné i tajemné elektro-spirituální rovině a oproti jiné tvorbě Vladivojniny se opírá o výrazné beaty, elektroniku, lehký rap, tajemná i snivá cella, emotivní vokály a saxofón.

Vladivojna píseň z nového alba Šraf můžete zdarma stáhnout zde: http://www.clickmusic.cz/interpreti/vladivojna-la-chia/alba/sraf

V současné době je pro hudebníky velmi těžké zafinancovat své projekty, proto i Vladivojna přijala nabídku od úspěšného serveru Hithit.cz, který pomáhá umělcům, aby oslovila své fanoušky s prosbou o pomoc, protože si své album celé financuje sama. Zpěvačka tak svým fanouškům nabízí exkluzivní odměny a dárky. Album Šraf vychází nyní prozatím v elektronické podobě (můžete jej zakoupit či poslechnout zde: www.clickmusic.cz

Vladivojna: Desku bych ráda vydala i fyzicky, ale i přes zdánlivou jednoduchost vzniku to pro mě samotnou není jednoduché ufinancovat, proto jsem se obrátila na server Hithit.

Video Vladivojny pro Hithit je uvedeno zde: https://www.hithit.com/cs/project/88/sraf?variant=b

Materiál na novou desku zpěvačka tvořila průběžně od roku 2008. Letos na své cestě po Californii vybrala 10 skladeb z cca 40ti písní... Vladivojna si sama složila hudbu i texty a nahrála téměř všechny nástroje – elektrickou kytaru, basu, akustické kytary, vokály. Výjimečnými hosty na albu jsou americký saxofonista Joe Cohen, se kterým Vladivojna
natáčela letos v San Franciscu a saxofonistka Marcela Kučová z Ostravy. Na albu zazní violoncello Terezie Kovalové (Republic of Two, Calm Season) nebo také kytara Aleše Bajgera v jedné z písní. 
O zvuk se postaral Petr Slezák, který se ujímá zvukového mixu všech projektů Vladivojny a dodává jim už typickou zvukovou tvář „á la La Chia“. Vladivojna si album sama produkuje i vydává.

Komponování filmové a divadelní hudby je velkou vášní Vladivojny.

Mimo to, že zpěvačce právě vychází deska, nyní Vladivojna složila hudbu pro divadelní hru Molly Sweeney, která bude mít premiéru v červnu 2013 v pražském divadle Rokoko. V hlavní roli hraje Dana Batulková v režii Ondřeje Zajíce.
Vladivojna: Je to irská adaptace úspěšného autora Briana Friela jehož scénář mě uchvátil na první dobrou.
Prvním počinem Vladivojny v tomto oboru byla hudba a posléze vydaný úspěšný soundtrack k filmu Nevinnost režiséra Jana Hřebejka. Za tuto hudbu byla zpěvačka nominována na Českého Lva a Ceny české filmové kritiky.

Před několika dny natočila Vladivojna videoklip k písni Milkshake z nové desky. Klip je natočen ve zpěvaččině domácím studiu, kde také vzniká všechna její tvorba. V klipu se objevuje její sběratelská láska k figurkám z akčních filmů. Postupně bude natáčet videa ke všem písní z desky, které si sama režíruje a stříhá, což se stává jejím velkým koníčkem.

Klip k písni Milkshake: 
http://www.youtube.com/watch?v=89W2Bn_6gT4

Se svou kapelou Banana předskakovala Vladivojnu La Chia Marilynu Mansonovi i skupině Scorpions. 

Má za sebou spolupráci s Lacem Déczim,Lenkou Dusilovou nebo Varhanem Orchestrovičem Bauerem. S kapelou Banana vydala kritikou úspěšně přijatá tři alba, dvě sólová alba, jeden soundtrack a knihu Vladibajky. S touto knihou v současnosti Vladivojna vystupuje v rámci programu Poezie dell´arte plného autorského čtení a akustických písní. Tento projekt je stále oblíbenější a je k vidění většinou v městských knihovnách, v kavárnách a čajovnách.

Ukázky k poslechu:
http://www.clickmusic.cz/interpreti/vladivojna-la-chia/alba/sraf

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.