Share |

Praotci deathrocku Christian Death se po 22 letech vrátí do Prahy

foto: pořadatel akce

Po téměř čtvrt století vrátíme České republice největší z největších jmen deathrockové scény. A jako bonus uslyšíte 13. 10. v Nové Chmelnici uhrančivé gothicrockové okultisty z Vídně Whispers in The Shadow, kteří slaví 20 let.

Christian Death právem patří mezi jeden z nejzásadnějších hudebních pilířů celé gotické scény. Jejich jméno dodnes zdobí bundy, křiváky i kalhoty fanoušků deathrocků a temné hudby obecně. Význam, který kalifornská smečka, založená roku 1979 Rozzem Williamsem, měla na gotiku, zkratka nelze přecenit.

Věrozvěsti deathrocku definovali hranice žánru na ikonických deskách "Only Theatre of Pain" a "Catastrophe Ballet", a pokračovali v tom i poté, co Rozz Williams kapelu opustil a otěže převzal Valor Kand. Pod jeho vedením vznikla řada dalších alb, která v gotických přehrávačích rotují dodnes. Stejně tak se černokněžník Valor, bakchantka Maitri a bijec Jason Frantz jednou za čas materializují i na koncertních pódiích. A dobrou zprávou je, že k tomu dojde i 13. 10. v pražském klubu Nová Chmelnice – přesně 22 let a 8 dní od jejich kultovní české premiéry v pražském Bunkru.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.