Share |

Prahu zalila kvalitní káva, aneb tipy na další nové podniky

Světové kávové plantáže mohly v uplynulých týdnechi zaplesat, protože se pro ně v Praze otevřelo hned několik nových odbytišť. Jenže nejen kávou je člověk živ, takže pro vás gastronomický průvodce Restu.cz (www.restu.cz) zmapoval i další zajímavá místa, kde si můžete dát něco kvalitní dobrého a třeba i netradičního.
 
 
Kavárna Místo http://www.restu.cz/kavarna-misto
Praha 6, Bubenečská 284/12, 16000

Nově otevřená pobočka společnosti Doubleshot je pojatá velice pestře. Vaši kávu si můžete vychutnat například u stolu pro komunitní posezení, na schodech pro rychlou kávu se psem, na intimním gauči či v salónku s knihovnou. Své místo zde zaujímá i kvalitní víno.
 
Zoe Café http://www.restu.cz/zoe-cafe
Praha 1, Pštrossova 1924/8, 11000

Zoe Café otevřené v předvečer prvního červencového dne není jen kavárna. Najdete zde i vegetariánské a veganské pokrmy. Pochutnat si můžete i na nápaditých raw dezertech. Pod značkou Zoe najdete i domácí limonády, k jejichž výrobě využívají zejména sezónní sklizeň.
 
Garage https://www.facebook.com/poutinegarage
Praha 8, Křižíkova 58, 180 00

V centru Prahy můžete zajít ochutnat kanadskou specialitu poutine do nového kanadského fast foodu Garage. Kdo by však zrovna neměl chuť na dvakrát smažené domácí hranolky, sýr a tatarku, může se občerstvit dalšími pochoutkami a nápoji, které fast food nabízí.
 
Café Záhorský http://www.restu.cz/cafe-zahorsky/
Praha 6, Eliášova 1, 16000

Café Záhorský je nejen kavárna a bistro, kde si vychutnáte dobrou kávu na polštářích u velkých oken do ulice. Na zub si zde můžete dát jak něco měnšího, tak i něco pro větší hlad. Vždy však své chuťové pohárky potěšíte něčím originálním a vynikajícícm, zaručeně čersvým a kvalitním. Otevřít stihli ještě poslední den v červnu.
 
Fantova Kavárna
Praha 1, Wilsonova 300/8, 110 00 Praha
Mnoho pozornosti přilákalo otevření zrekonstruované Fantovy kavárny na Hlavním nádraží. Do svých rukou převzal kavárnu indický řetězec Café Coffee Day, který již v Praze pár kaváren provozuje. Tato značka zastřešuje nejen provozovny kaváre, ale i vlastní pražírny, díky nimž je tato káva originální.
 
Nejen bistro http://www.restu.cz/nejen-bistro/
Praha 8, Křižíkova 24, 18600

Pestrý sortiment Nejen Bistra zahrnuje originální pokrmy, které se mohou pyšnit kvalitou a čerstvostí, jelikož se zde dbá především na sezónnost. Další pochoutky, které můžete ochutnat jsou grilovány na dřevěném uhlí. Zapít to můžete vynikajícím pivem z řemeslného pivovaru, dobrým vínem anebo například některou z domácích limonád.
 
Text: Martina Lancingerová

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.