Share |

Praha zve Čechy na filmové zážitky

foto PIS

Film v Praze je hlavním tématem tohoto roku pro české turisty. Záměrem projektu je zdůraznit propojení metropole s filmovou kulturou a pozvat Čechy nejen do pražských kin, ale i na filmové festivaly, výstavy nebo do barrandovských ateliérů. Prague City Tourism (Pražská informační služba) proto spustil specializovaný web www.filmvpraze.cz plný tipů na pražské filmové zážitky.  
 
„V Praze vznikly první kinosály v zemi, město zažilo prvopočátky filmového průmyslu, dnes se tu odehrává nejvíc filmových festivalů a přehlídek v České republice. Rozmanitost pražské filmové scény zaručeně zaujme jakoukoli věkovou kategorii, příležitostného filmového fanouška i vystudovaného filmovědce, Praha je navíc sídlem jedinečných filmových institucí – Barrandov Studio, Národního filmového archivu nebo Muzea Karla Zemana, které se podílejí na dlouholeté historii i novodobé aktualizaci tradice české kinematografie,“ jmenuje důvody pro výběr filmového tématu ředitelka Prague City Tourism Nora Dolanská
 
Načerpat inspiraci pro poznávání Prahy z netradiční perspektivy umožní především web www.filmvpraze.cz, který přináší veškeré novinky a aktuality z pražského filmového dění. Především ale nabídne přehledný seznam pražských kin, půjčoven DVD a Blu-ray, muzeí, festivalů a dalších s filmem spojených aktivit - filmové kurzy a workshopy, akce pro rodiny nebo filmové vycházky a exkurze. Na začátku letní sezóny Prague City Tourism plánuje vydat tištěnou brožuru, souhrnného průvodce s tipy a zajímavými články na téma Film v Praze. 
 
Kampaň vzniká ve spolupráci s Czech Film Commission a Národním filmovým archivem, které se také podílely na vzniku lednové novinky, anglické mapy filmových lokací v Praze s názvem „Lights! Camera! Prague!, jež je k dostání v informačních centrech PCT. 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.